Pizzabullar

Smaskiga pizzabullar med lite grövre känsla tack vare grahamsmjölet. Pizzabullarna är fyllda med härlig skinka, ketchup, oregano och smarrig ost. Perfekt att servera som tilltugg eller på buffén och kan de med fördel tillagas dagen innan du ska äta dem.

Ingredienser
30 st
1 pkt färsk jäst (à 50 g)
5 dl mjölk 37°C
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
4 dl grahamsmjöl
ca 8 - 8 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
200 g rökt eller kokt skinka
2 dl ketchup
3 dl riven mager ost
2 msk oregano
Till pensling
1 ägg
flingsalt och oregano
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.Näringsvärdet är beräknat per pizzabulle.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.Näringsvärdet är beräknat per pizzabulle.
Gör så här
Klimaträtt
Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt välj mjölkproteinfri ersättningsprodukt. För mer hälsosamt, byt ut ketchup mot färdig pasta/pizzasås.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi599 KJ / 143 kCal
Fett4 g
Salt0.68 g
Protein6 g
Kommentarer
Just nu gör jag andra satsen denna veckan! Våra barn älskar de :)
Jenny
2021-02-05Tyvärr något utav det värsta jag ätit. Min man bytte ut ketchupen mot krossade tomater för någon tipsat om det här, verkligen äckligt. De blev torra och smulade sönder och smakade enbart grahamsmjöl. Barnen hatade dom. Smakade inte i närheten av pizza..
Tove
2021-01-19Använde torrjäst och en inköpt pizzasås. Blev grymt goda och degen var så fluffig och lagom grov
Saga
2020-07-15