Fyllda gifflar
Fyllda gifflar är perfekta att ta med på picknick eller äta som tilltugg. Du gör en deg som du kavlar ut och fyller med skinka och riven ost. Skär degen som med bulldeg och pensla med ägg och sesamfrön innan du gräddar gifflarna i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1997
Ingredienser
18 gifflar
75 g margarin
3/4 dl ljummet vatten
50 g jäst
3 dl gräddfil
2 ägg
1 tsk salt
1 msk socker
ca 10 dl vetemjöl special
Fyllning
9 skivor rökt skinka
2 dl riven ost
Pensling
1 uppvispat ägg
4 msk sesamfrö
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 18 gifflar.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Morsan brukade göra liknande när jag var liten skitunge, nostalgitripp höjer det såklart, men dessa är verkligen perfekta när man inte riktigt vet vad man är sugen på eller orkar tänka på sånt, har alltid ett par påsar i frysen. Jag har dock valt att välja bort gräddfil, socker och ägg i smeten, tar istället mer smör, mjölk, salt, och strör sen över vallmofrön för det var så morsan gjorde. 😁
Sebastian
2024-03-20Jag fyllde dem med rivet äpple, socker och ingefära. Det blev jättegott! Jag fick ut 36 st.
Jessica
2007-09-17Jättegoda. Fick fler än det står i receptet. Fyllde några med korv istället för skinka. Lätta att göra.
Caroline
2007-07-29