Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fyllda gifflar

Fyllda gifflar är perfekta att ta med på picknick eller äta som tilltugg. Du gör en deg som du kavlar ut och fyller med skinka och riven ost. Skär degen som med bulldeg och pensla med ägg och sesamfrön innan du gräddar gifflarna i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 18 gifflar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 18 gifflar.

  1. Smält margarinet och blanda det med vattnet. Smula jästen i en bunke och rör ner margarinvattnet.
  2. Blanda med gräddfil, ägg, salt, socker och det mesta av mjölet. Knåda tills degen är blank och smidig. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  3. Ta upp degen på bakbordet, knåda, dela den i 3 delar och kavla ut varje del till en rektangel. Dela varje i 3 fyrkanter. Ta ut 18 trianglar med en degsporre.
  4. Fyllning: Skär skinkskivorna mitt itu, lägg en halv skiva skinka och lite riven ost på varje degbit, rulla ihop så att spetsen kommer under sist.
  5. Forma till gifflarna på en plåt och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 250°C.
  7. Pensling: Pensla med ägg och strö på sesamfrö.
  8. Grädda i 8-10 minuter. Låt svalna på galler under duk.

Ingredienser

Portioner: 18 gifflar
  • 75 g margarin
  • 3/4 dl ljummet vatten
  • 50 g jäst
  • 3 dl gräddfil
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • ca 10 dl vetemjöl special
Fyllning
  • 9 skivor rökt skinka
  • 2 dl riven ost
Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • 4 msk sesamfrö
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?