Fyllda gifflar

Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
5
Fyllda gifflar

Fyllda gifflar är perfekta att ta med på picknick eller äta som tilltugg. Du gör en deg som du kavlar ut och fyller med skinka och riven ost. Skär degen som med bulldeg och pensla med ägg och sesamfrön innan du gräddar gifflarna i ugnen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1997

Fyllda gifflar

Ingredienser

18 gifflar
75 g  margarin
3/4 dl  ljummet vatten
50 g  jäst
3 dl  gräddfil
2   ägg
1 tsk  salt
1 msk  socker
ca 10 dl  vetemjöl special

Fyllning

9   skivor rökt skinka
2 dl  riven ost

Pensling

1   uppvispat ägg
4 msk  sesamfrö

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 18 gifflar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Morsan brukade göra liknande när jag var liten skitunge, nostalgitripp höjer det såklart, men dessa är verkligen perfekta när man inte riktigt vet vad man är sugen på eller orkar tänka på sånt, har alltid ett par påsar i frysen. Jag har dock valt att välja bort gräddfil, socker och ägg i smeten, tar istället mer smör, mjölk, salt, och strör sen över vallmofrön för det var så morsan gjorde. 😁

Sebastian

2024-03-20

Jag fyllde dem med rivet äpple, socker och ingefära. Det blev jättegott! Jag fick ut 36 st.

Jessica

2007-09-17

Jättegoda. Fick fler än det står i receptet. Fyllde några med korv istället för skinka. Lätta att göra.

Caroline

2007-07-29

Testa liknande recept

Ostbullar
Betyg 4.6 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vetesurdegsbröd
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ungersk langos med vitlöksolja, gräddfil och ost
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ciabatta
Betyg 4.5 av 5.
136 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljäst focaccia
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Baguette
Betyg 4.6 av 5.
130 personer har röstat
Över 60 min att tillaga