Falukorv med krispigt täcke & ostgratinerat mos
Den här rätten kommer ta placeringen som en av dina vardagsfavoriter. Du ger den klassiska falukorven ett krispigt täcke genom att placera en röra gjord på ketchup, senap, soja och rostad lök. Till detta serverar du fluffigt mos med Västerbottensost.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2008
Ingredienser
4 portioner
4 portioner pulvermos (eller hemlagat)
2 äggulor
2 msk olivolja
1 påse riven Västerbottensost (à 150 g)
1 dl ketchup
1/2 dl grovkornig svensk senap
2 1/2 msk soja
2 dl rostad lök
500 g falukorv med låg fetthalt
4 rejäla tomater
1 1/2 msk finhackad persilja till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tag bort sojan ur receptet. Den är onödig. Och en röra av ketchup och senap är väl ... nej, bättre röra att ha torrstekt, hackad lök i borde man väl kunna hitta på. Utan denna röra, med ostskivor i korvskårorna, basilika och rapsolja över blir det nog lite bättre.
Lars
2023-08-16Smakade lika äckligt som det såg ut och tyvärr hamnade det mesta i soporna. Skippar man sojan kan den nog bli helt ok.
Ewa
2021-05-19Jag tyckter att det blev en spännande kobination med det krispiga på falukorven och moset med ost på och de stekta tomathalvorna. Kan hålla med om att det blev något salt, men helt ok ändå.
Annika
2008-09-15