Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Falukorv med krispigt täcke & ostgratinerat mos

Den här rätten kommer ta placeringen som en av dina vardagsfavoriter. Du ger den klassiska falukorven ett krispigt täcke genom att placera en röra gjord på ketchup, senap, soja och rostad lök. Till detta serverar du fluffigt mos med Västerbottensost.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Gör moset enligt anvisning på paketet. Vispa i äggulor, olja och 2/3 av Västerbottensosten.
  3. Rör ihop ketchup, senap och soja. Vänd ner den rostade löken. Låt "svälla" ett par minuter.
  4. Skär skåror i falukorven och lägg över den i en ugnssäker form. Klicka eller skeda moset längs med kanten på formen. Strö över resterande ost.
  5. Halvera tomaterna och bryn snittsidorna hastigt i en het lättoljad stekpanna. Lägg över dem i ugnsformen.
  6. Ställ in formen i ca 20 minuter, tills korven och moset fått fin färg. Klicka hälften av lökblandningen över korven när ca 5 minuter återstår av tillagningen (sätt ev på grill). Servera korven med resterande lökblandning och en fräsch grönsallad.

För alla

Innehåller mjölk och ägg.
Gör glutenfri: uteslut rostad lök och använd i stället färsk hackad lök som steks.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner pulvermos (eller hemlagat)
  • 2 äggulor
  • 2 msk olivolja
  • 1 påse riven Västerbottensost (à 150 g)
  • 1 dl ketchup
  • 1/2 dl grovkornig svensk senap
  • 2 1/2 msk soja
  • 2 dl rostad lök
  • 500 g falukorv med låg fetthalt
  • 4 rejäla tomater
  • 1 1/2 msk finhackad persilja till garnering
Lägg till i inköpslistan