Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Falukorvslåda med dijonsenap

Falukorvslåda med dijonsenap är pasta och korv med grönsaker i saftig äggstanning smaksatt av senap - en vardagsrätt du kommer gilla. Den saftiga äggstanningen av bland annat grädde och ost binder ihop smakerna i falukorvslådan.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pasta, enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan.
  2. Skala, halvera och skär gul lök i strimlor. Dela, kärna ur och skär paprika i strimlor. Skär falukorv i strimlor. Fräs lök och paprika i olivolja ca 3 minuter. Blanda i falukorven och fräs ytterligare 2–3 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Blanda pastan med korvfräset i en smord och ugnssäker form.
  5. Vispa ihop ägg, dijonsenap, vispgrädde, mjölk och riven ost i en bunke. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen över pastan och blanda försiktigt. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter tills äggstanningen har stannat och rätten har fått fin färg.
  6. Strö över lite strimlad persilja. Servera gärna med en grönsallad.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, mjölk och matfett, välj ost lagrad mer än 3 mån, kontrollera korven.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pasta (t ex rigatoni)
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 1 falukorv (à ca 400 g)
  • 3 ägg
  • 1 1/2 msk dijonsenap
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl riven ost
  • lite strimlad persilja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer