Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lövbiff med lök och chilisås

Lövbiff med lök och chilisås är ett mycket gott middagstips som du serverar med ris. Lövbiffen och löken som fått smak av smör bryts fint av med den smarriga chilisåsen som blandas på crème fraiche och chilisås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och skiva löken. Bryn löken i hälften av det flytande margarinet. Ta upp på ett fat så länge.
  3. Bryn köttet i resten flytande margarin. Krydda med salt och grovmald svartpeppar. Ta upp köttet ur pannan.
  4. Lök och chilisås: Rör ner crème fraiche och chilisås i pannan och tillsätt vatten. Låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg ner köttet och strö över löken och gärna lite hackad persilja. Servera lövbiffen direkt ur pannan med riset och broccoli.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Är det kalas och man vill bjuda på något riktigt festligt kan vattnet i såsen ersättas med samma mängd rödvin eller rött matlagningsvin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 2 msk flytande margarin
  • 2 gula lökar
  • 500 g lövbiff
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
Lök och chilisås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 dl chilisås
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2324 kJ / 555 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden