Lövbiff med lök och chilisås
Lövbiff med lök och chilisås är ett mycket gott middagstips som du serverar med ris. Lövbiffen och löken som fått smak av smör bryts fint av med den smarriga chilisåsen som blandas på crème fraiche och chilisås.
Ingredienser
4 portioner
3 dl långkornigt ris
2 msk flytande margarin
2 gula lökar
500 g lövbiff
1 tsk salt
1 - 2 krm grovmald svartpeppar
Lök och chilisås
2 dl lätt crème fraiche
1 dl vatten
1 dl chilisås
1/2 tsk salt
1 krm peppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Är det kalas och man vill bjuda på något riktigt festligt kan vattnet i såsen ersättas med samma mängd rödvin eller rött matlagningsvin.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2324 KJ / 555 kCal
Fett16.4 g
Kommentarer
Supergott och snabbt att laga
Elisabeth
2022-11-02Kanongott
Ulrika
2022-07-26Supergott! Enkelt att laga med! Men håller med om att 1 lök räcker. Istället för chilisås och creme fraiche så tog jag creme fraiche med paprika och chili smak. Den är lite stark dock..
Marika
2008-10-11