Ost med druckna druvor
De gröna och blåa vindruvorna läggs i en intensiv sockerlag med bland annat rom och stingig ingefära. De druckna druvorna placeras därefter på krämig ädelost och serveras på en matkniv med breda eggar. Läcker och smakfull aptitretare.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003
Ingredienser
4 portioner
1 bit Kvibille ädelost (à ca 150 g)
200 g blå druvor
200 gröna vindruvor
Sockerlag
1 1/2 dl vatten
2 1/2 dl socker
1 cm färsk ingefära eller riven (1 cm ingefära motsvarar 1 tsk riven)
1/2 dl ljus rom
För alla
Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Gör laktos och mjölkproteinfri: uteslut osten och välj i stället tofu.
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer