Ost med druckna druvor

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Ost med druckna druvor

De gröna och blåa vindruvorna läggs i en intensiv sockerlag med bland annat rom och stingig ingefära. De druckna druvorna placeras därefter på krämig ädelost och serveras på en matkniv med breda eggar. Läcker och smakfull aptitretare.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003

Ost med druckna druvor

Ingredienser

4 portioner
1   bit Kvibille ädelost (à ca 150 g)
200 g  blå druvor
200   gröna vindruvor

Sockerlag

1 1/2 dl  vatten
2 1/2 dl  socker
1 cm  färsk ingefära eller riven (1 cm ingefära motsvarar 1 tsk riven)
1/2 dl  ljus rom

För alla

Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Gör laktos och mjölkproteinfri: uteslut osten och välj i stället tofu.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Vaniljfromage med blandade druvor
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flatbread med ädelost och rödlök
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Roquefortfylld potatis
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåkokt regnbåge med blådruvsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bruschetta med kanelfrästa druvor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sommarkålssallad med druvor, kapris och brynt smör
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga