Ost med druckna druvor

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Ost med druckna druvor

De gröna och blåa vindruvorna läggs i en intensiv sockerlag med bland annat rom och stingig ingefära. De druckna druvorna placeras därefter på krämig ädelost och serveras på en matkniv med breda eggar. Läcker och smakfull aptitretare.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003

Ost med druckna druvor

Ingredienser

4 portioner
1 bit Kvibille ädelost (à ca 150 g)
200 g blå druvor
200 gröna vindruvor

Sockerlag

1 1/2 dl vatten
2 1/2 dl socker
1 cm färsk ingefära eller riven (1 cm ingefära motsvarar 1 tsk riven)
1/2 dl ljus rom

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Roquefortfylld potatis
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flatbread med ädelost och rödlök
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grape- och druvjuice
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Slush med sötmelon, druvor och hallon
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bruschetta med kanelfrästa druvor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Druvsalsa med hetta
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga