Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Ost med druckna druvor

De gröna och blåa vindruvorna läggs i en intensiv sockerlag med bland annat rom och stingig ingefära. De druckna druvorna placeras därefter på krämig ädelost och serveras på en matkniv med breda eggar. Läcker och smakfull aptitretare.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ihop vatten och socker till sockerlagen. Smaksätt den med riven ingeföra och rom. Lyft av kastrullen från spisen.
  2. Halvera och kärna ut druvorna. Låt dem ligga i lagen i ca 2 timmar före servering.
  3. Servering: Skiva osten i munsbitar och lägg på matknivar med breda eggar. Placera en vindruva ovanpå.

För alla

Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Gör laktos och mjölkproteinfri: uteslut osten och välj i stället tofu.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 bit Kvibille ädelost (à ca 150 g)
  • 200 g blå druvor
  • 200 gröna vindruvor
Sockerlag
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 cm färsk ingefära eller riven (1 cm ingefära motsvarar 1 tsk riven)
  • 1/2 dl ljus rom
Lägg till i inköpslistan