Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Brie med nöt-och timjanshonung

En hemlagad nöt- och timjanshonung är ett uppskattat inslag på ostbrickan. Det knaprigt söta nöthacket ger en fin smakbrytning till vitmögelostar som brie eller camembert men sötman i honungen matchar även de saltare grönmögelostarna som roquefort.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka nötterna grovt. Rosta dem i en torr och het stekpanna. Tillsätt honung och timjan och koka upp.
  2. Låt honungen svalna.
  3. Till servering: Servera till osten.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut brie mot en laktosfri ost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut brie mot en mjölkproteinfri ost.

Näringsvärdet är beräknat per portion, beräknat på 8 tilltuggsrätter.

Ingredienser

Portioner: 2 dl
  • 1 dl blandade nötter (t ex hassel- pistage-cashew- pecan-valnötter)
  • 1 dl flytande honung
  • 2 tsk färsk, hackad timjan
Till servering
  • brieost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 762 kJ / 182 kCal