Örtstekta kycklingben med morotsbulgur

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Örtstekta kycklingben med morotsbulgur

Ett utmärkt middagsrecept som passar alla dagar i veckan. Morotsbulgur är dessutom ett finurligt sätt att få barnen äta grönsaker! Servera gärna kycklingen med matyoghurt blandad med lite mango chutney.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Örtstekta kycklingben med morotsbulgur

Ingredienser

4 portioner
1 kg  frysta kycklingben
1 1/2 tsk  salt
2 krm  peppar
3   vitlöksklyftor
1/2 dl  olivolja
35 g  frysta provensalska örter
3 dl  bulgur
4   morötter
1 msk  olivolja
1 tsk  socker
3 krm  spiskummin
1 tsk  finrivet citronskal
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
1/2 dl vatten

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, ris eller bönor.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Tips

Servera kycklingen med matyoghurt blandad med lite mango chutney.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Vaniljbulgur med bär
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stekt chorizo med gräslöksyoghurt
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bulgursallad
Betyg 2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxfilé med aprikoser, bulgur och yoghurt
Betyg 2.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad lax med citron- och blomkålstabbouleh
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med grönsaksbulgur och olivyoghurt
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga