Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Örtstekta kycklingben med morotsbulgur

Ett utmärkt middagsrecept som passar alla dagar i veckan. Morotsbulgur är dessutom ett finurligt sätt att få barnen äta grönsaker! Servera gärna kycklingen med matyoghurt blandad med lite mango chutney.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. 
  2. Lägg frysta kycklingben (tinade) i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Skala och hacka vitlöksklyftor. Värm olivolja, vitlök och frysta provensalska örter. Skeda örtoljan över kycklingen. Ställ in i ugnen 25-30 minuter.
  3. Tillaga bulgur enligt förpackningen.
  4. Skala och skär morötter i tunna skivor. Fräs i olivolja.
  5. Tillsätt socker, spiskummin, finrivet citronskal, salt, svartpeppar och vatten. Koka mjuka på svag värme ca 5 minuter. Blanda morötterna med bulgur. Servera med kycklingen.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, ris eller bönor.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Tips

Servera kycklingen med matyoghurt blandad med lite mango chutney.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg frysta kycklingben
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 35 g frysta provensalska örter
  • 3 dl bulgur
  • 4 morötter
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 3 krm spiskummin
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan