Örtstekt lammstek med krossad rostad potatis och rosmarinaioli
Att lamm hör hemma på påskbordet är sen gammalt, men i denna kombination blir en annars traditionell rätt som ny! Med tillbehör som rökt sidfläsk, knapriga grönsaker och rostad potatis kommer det vara svårt att lämna rum för efterrätten. Till råga på det äts den även ihop med en egensvängd aioli. Smaklig påsk önskar vi!
Ingredienser
8 portioner
Potatis
1 1/2 kg potatis (gärna asparges)
salt
peppar
3 msk raps- & olivolja
150 g riven prästost
3 msk ströbröd
Lamm
ca 1 kg lammstek
1 msk smör
20 g persilja
1/2 kruka rosmarin
1 vitlöksklyfta
Aioli
3 äggulor
2 1/2 dl raps- & olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka rosmarin
2 tsk pressad citron
Tillbehör
500 g rökt sidfläsk i bit
150 g haricots verts (bönor)
250 g grön sparris
125 g salladslök
1 msk raps- & olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4068 KJ / 972 kCal
Fett67 g
Salt2.86 g
Kolhydrater39 g
Protein51 g
Kommentarer
Fantastiskt gott! Rosmarinaiolin var en överraskning. Det stekta sidfläsket gav bra smakbrytning till lammet. Carina
Signe carina
2024-01-05Finns det Raps och Olivolja som en egen produkt? Jag har letat,,, eller menar ni att man blandar?
Ann-charlotte
2023-04-03Hej Ann-Charlotte! Ja, det finns en produkt som heter raps- och olivolja. Det går också bra att göra aiolin på bara rapsolja. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-04-05Sagolikt gott. Körde 2 timmar på 50 grader sedan på 100 grader till dess innertemperaturen var 60 grader, sedan in i bakplåtspapper o aluminiumfolie.
Gunnar
2022-04-18