Örtstekt lammstek med krossad rostad potatis och rosmarinaioli

6
5
Örtstekt lammstek med krossad rostad potatis och rosmarinaioli

Att lamm hör hemma på påskbordet är sen gammalt, men i denna kombination blir en annars traditionell rätt som ny! Med tillbehör som rökt sidfläsk, knapriga grönsaker och rostad potatis kommer det vara svårt att lämna rum för efterrätten. Till råga på det äts den även ihop med en egensvängd aioli. Smaklig påsk önskar vi!

Skriv ut
Örtstekt lammstek med krossad rostad potatis och rosmarinaioli

Ingredienser

8 portioner

Potatis

1 1/2 kg
potatis (gärna asparges)
-
salt
-
peppar
3 msk
raps- & olivolja
150 g
riven prästost
3 msk
ströbröd

Lamm

ca 1 kg
lammstek
1 msk
smör
20 g
persilja
1/2
kruka rosmarin
1
vitlöksklyfta

Aioli

3
äggulor
2 1/2 dl
raps- & olivolja
1
vitlöksklyfta
1/2
kruka rosmarin
2 tsk
pressad citron

Tillbehör

500 g
rökt sidfläsk i bit
150 g
haricots verts
250 g
grön sparris
125 g
salladslök
1 msk
raps- & olivolja

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt smör och välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Adina

4/10/2020

Årets lammstek var inte svensk... Det var en besvikelse.

Redaktionen ICAse

4/27/2020

Hej Adina! Tack för din kommentar. Anledningen till varför det inte blev svenskt lamm i matkassen är att det just nu råder brist på svenskt lamm. Vi valde istället nya zeeländskt lamm eftersom att klimatet i Nya Zeeland är jämnt året runt. Vilket gör det möjligt för lammen att kunna beta ute och att köttet håller en god kvalitet. Hälsningar Ulrika

Helen

2/21/2020

Gott och smakrikt. Marineringen av lammsteken gjorde den otroligt mör!

Malin

4/21/2019

Fantastiskt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 4068 KJ / 972 kCal
Fett 67 g
Salt 2.86 g
Kolhydrater 39 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden