Örtstekt lammstek med krossad rostad potatis och rosmarinaioli

Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Örtstekt lammstek med krossad rostad potatis och rosmarinaioli

Att lamm hör hemma på påskbordet är sen gammalt, men i denna kombination blir en annars traditionell rätt som ny! Med tillbehör som rökt sidfläsk, knapriga grönsaker och rostad potatis kommer det vara svårt att lämna rum för efterrätten. Till råga på det äts den även ihop med en egensvängd aioli. Smaklig påsk önskar vi!

Örtstekt lammstek med krossad rostad potatis och rosmarinaioli

Ingredienser

8 portioner

Potatis

1 1/2 kg potatis (gärna asparges)
salt
peppar
3 msk raps- & olivolja
150 g riven prästost
3 msk ströbröd

Lamm

ca 1 kg lammstek
1 msk smör
20 g persilja
1/2 kruka rosmarin
1 vitlöksklyfta

Aioli

3 äggulor
2 1/2 dl raps- & olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka rosmarin
2 tsk pressad citron

Tillbehör

500 g rökt sidfläsk i bit
150 g haricots verts (bönor)
250 g grön sparris
125 g salladslök
1 msk raps- & olivolja

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Fantastiskt gott! Rosmarinaiolin var en överraskning. Det stekta sidfläsket gav bra smakbrytning till lammet. Carina

    Signe carina

  • Finns det Raps och Olivolja som en egen produkt? Jag har letat,,, eller menar ni att man blandar?

    Ann-charlotte

    Hej Ann-Charlotte! Ja, det finns en produkt som heter raps- och olivolja. Det går också bra att göra aiolin på bara rapsolja. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Sagolikt gott. Körde 2 timmar på 50 grader sedan på 100 grader till dess innertemperaturen var 60 grader, sedan in i bakplåtspapper o aluminiumfolie.

    Gunnar

  • Mycket gott, alla delar! Tog lite extra vitlökspulver i aioli för extra smak. Tog sedan även lite sockerärtor i då vi hade lite lite med haricots verts hemma. Första gången jag har gjort majonnäs själv! Blev mycket omtyckt! Helt klart ett recept att spara.

    Katrine

  • Årets lammstek var inte svensk... Det var en besvikelse.

    Adina

    Hej Adina! Tack för din kommentar. Anledningen till varför det inte blev svenskt lamm i matkassen är att det just nu råder brist på svenskt lamm. Vi valde istället nya zeeländskt lamm eftersom att klimatet i Nya Zeeland är jämnt året runt. Vilket gör det möjligt för lammen att kunna beta ute och att köttet håller en god kvalitet. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Gott och smakrikt. Marineringen av lammsteken gjorde den otroligt mör!

    Helen

  • Fantastiskt gott!

    Malin

  • Är lammsteken benfri?

    Anita

    Hej Anita! Stämmer att den är benfri. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Är lammsteken i matkassen svensk?

    Sofie

    Hej Sofe! Japp, den är svensk. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi4068 KJ / 972 kCal
Fett67 g
Salt2.86 g
Kolhydrater39 g
Protein51 g

Testa liknande recept

  • Filodegsrullar med prästost
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äggpizza
    Betyg 4.1 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Påsktårta cheesecake
    Betyg 3.8 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citronfromage
    Betyg 4.6 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad