Örtstekt lammstek med krossad rostad potatis och rosmarinaioli

Att lamm hör hemma på påskbordet är sen gammalt, men i denna kombination blir en annars traditionell rätt som ny! Med tillbehör som rökt sidfläsk, knapriga grönsaker och rostad potatis kommer det vara svårt att lämna rum för efterrätten. Till råga på det äts den även ihop med en egensvängd aioli. Smaklig påsk önskar vi!

Ingredienser
8 portioner
Potatis
1 1/2 kg potatis (gärna asparges)
salt
peppar
3 msk raps- & olivolja
150 g riven prästost
3 msk ströbröd
Lamm
ca 1 kg lammstek
1 msk smör
20 g persilja
1/2 kruka rosmarin
1 vitlöksklyfta
Aioli
3 äggulor
2 1/2 dl raps- & olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka rosmarin
2 tsk pressad citron
Tillbehör
500 g rökt sidfläsk i bit
150 g haricots verts (bönor)
250 g grön sparris
125 g salladslök
1 msk raps- & olivolja
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4068 KJ / 972 kCal
Fett67 g
Salt2.86 g
Kolhydrater39 g
Protein51 g
Kommentarer
9 stFantastiskt gott! Rosmarinaiolin var en överraskning. Det stekta sidfläsket gav bra smakbrytning till lammet. Carina
Signe carina
Finns det Raps och Olivolja som en egen produkt? Jag har letat,,, eller menar ni att man blandar?
Ann-charlotte
Hej Ann-Charlotte! Ja, det finns en produkt som heter raps- och olivolja. Det går också bra att göra aiolin på bara rapsolja. Hälsningar Elina
ICA-köket
Sagolikt gott. Körde 2 timmar på 50 grader sedan på 100 grader till dess innertemperaturen var 60 grader, sedan in i bakplåtspapper o aluminiumfolie.
Gunnar
Mycket gott, alla delar! Tog lite extra vitlökspulver i aioli för extra smak. Tog sedan även lite sockerärtor i då vi hade lite lite med haricots verts hemma. Första gången jag har gjort majonnäs själv! Blev mycket omtyckt! Helt klart ett recept att spara.
Katrine
Årets lammstek var inte svensk... Det var en besvikelse.
Adina
Hej Adina! Tack för din kommentar. Anledningen till varför det inte blev svenskt lamm i matkassen är att det just nu råder brist på svenskt lamm. Vi valde istället nya zeeländskt lamm eftersom att klimatet i Nya Zeeland är jämnt året runt. Vilket gör det möjligt för lammen att kunna beta ute och att köttet håller en god kvalitet. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Gott och smakrikt. Marineringen av lammsteken gjorde den otroligt mör!
Helen
Fantastiskt gott!
Malin
Är lammsteken benfri?
Anita
Hej Anita! Stämmer att den är benfri. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Är lammsteken i matkassen svensk?
Sofie
Hej Sofe! Japp, den är svensk. Hälsningar Michelle
ICA-köket