Örtstekt kolja med spenatris och tomatyoghurt
![Örtstekt kolja med spenatris och tomatyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17872/cf_259/ortstekt_kolja_med_spenatris_och_tomatyoghurt.jpg)
En underbar och dessutom hälsosam fiskrätt på kolja eller sej med spännande spenatris och en frisk tomatyoghurt. Servera fisken tillsammans med oliver, kapris och ärtskott.
![Örtstekt kolja med spenatris och tomatyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17872/cf_259/ortstekt_kolja_med_spenatris_och_tomatyoghurt.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g kolja eller sej
4 portioner ris t ex avorioris
70 g bladspenat
1 dl gröna örter t ex dill, gräslök eller persilja
1/2 dl ströbröd
rivet skal av 1 citron
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk matfett
2 tomater
2 dl matyoghurt
salt och peppar
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller pofiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Använd ströbröd utan mjölk alt pofiber. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1609 KJ / 385 kCal
Fett0 g
Kommentarer