Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Nötgremolata

Denna nötsmakande gremolata svänger du ihop på ett kick. Blanda bara ihop dina ingredienser av hackade nötter, vitlök, citronskal, bladpersilja och flingsalt. Strössla sedan din nötgremolata över till exempel helstekt oxfilé.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka rostade hasselnötter. Blanda med finhackade vitlöksklyftor, finrivet skal av citron, hackad bladpersilja och flingsalt.
  2. Strössla t ex över helstekt oxfilé (se recept Helstekt oxfilé) vid servering.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 1/2 dl rostade hasselnötter
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan