Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Örtpasta med kallrökt lax

En härlig och lättlagad laxpasta med kallrökt lax och en krämig grönsakssås. En skvätt vitt vin i såsen sätter extra smak på rätten. Servera gärna pastan med färska örter och ruccola. Vill du lyxa till det – toppa med en klick forellrom.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala moroten, rotsellerin, vitlöken och den gula löken. Hacka ner grönsakerna i mindre bitar och fräs i rapsolja på svag värme utan att det tar färg.
  2. Tillsätt vinet och låt det koka upp. Häll ner grädden och koka grönsakerna mjuka på svag värme.
  3. Mixa grönsakerna till en tjockare sås och tillsätt örterna. Späd eventuellt med lite grädde. Mixa slätt.
  4. Tärna ner laxen i mindre bitar, koka pastan och blanda med såsen smaka av med salt och peppar. Fördela laxen över pastan tillsammans med lite örter och ruccola. Om man vill lyxa till det hela kan man ha lite forellrom på toppen.

Recept från Norskfisk.se

Ingredienser

Portioner: 4
  • 50 g morot
  • 50 g rotselleri
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • ca 1 msk rapsolja
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1/2 kruka basilika
  • 4 kvistar färsk timjan
  • 400 g bufféskuren kallrökt lax (gärna från Lerøy)
  • 400 g pasta
  • salt och peppar
  • 30 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3403 kJ / 813 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept