Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Rostade rotfruktstorn med örtsalsa

Rostade rotfruktstorn med örtsalsa är en smakrik för- eller varmrätt. Vitlök, basilika och persilja tillsammans med vinäger och kryddor ger rotfrukterna fräscha smaker. Servera med en grönsallad, eller varför inte lufttorkad skinka?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala och halvera selleri och kålrot. Skär i ca 1 cm tjocka skivor.
  3. Häll hälften av oljan i en långpanna. Lägg i rotfruktsskivorna. Strö över hälften av timjan och salt. Tillaga rotfrukterna i ca 20 min. Vänd skivorna en gång under tillagningstiden.
  4. Skrubba potatisen och skär i halvor. Häll resten av oljan på en plåt och lägg på potatisen. Strö över resterande timjan och salt. Sätt in plåten i ugnen ovanför långpannan ca 20 min. Byt plats på långpannan och plåten någon gång under tiden om inte varmluftsugn finns.
  5. Örtsalsa: Mixa persilja, basilika och skalad vitlök i en mixer eller matberedare. Tillsätt vinäger, olja, salt och peppar.
  6. Späd ev med vatten om såsen blir för tjock. Varva rotfrukterna med örtsalsan till torn direkt på tallrikar eller på ett serveringsfat. Servera med grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 rotselleri (1 motsvarar ca 500 g)
  • 2 kålrötter (à ca 400 g)
  • 10 stora potatisar
  • 1 dl olja
  • 2 msk färsk timjan
  • 1 msk salt
Örtsalsa
  • 1 knippa persilja gärna bladpersilja
  • 1 kruka basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk vinäger
  • 1 dl olja
  • 2 tsk salt
  • 1 - 2 krm peppar
  • 1 - 1 1/2 msk vatten
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer