Rostade rotfruktstorn med örtsalsa

2
0
Rostade rotfruktstorn med örtsalsa

Rostade rotfruktstorn med örtsalsa är en smakrik för- eller varmrätt. Vitlök, basilika och persilja tillsammans med vinäger och kryddor ger rotfrukterna fräscha smaker. Servera med en grönsallad, eller varför inte lufttorkad skinka?

Rostade rotfruktstorn med örtsalsa

Ingredienser

10 portioner
1 rotselleri (1 motsvarar ca 500 g)
2 kålrötter (à ca 400 g)
10 stora potatisar
1 dl olja
2 msk färsk timjan
1 msk salt

Örtsalsa

1 knippa persilja gärna bladpersilja
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
2 msk vinäger
1 dl olja
2 tsk salt
1 - 2 krm peppar
1 - 1 1/2 msk vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer