Rostade rotfruktstorn med örtsalsa

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Rostade rotfruktstorn med örtsalsa

Rostade rotfruktstorn med örtsalsa är en smakrik för- eller varmrätt. Vitlök, basilika och persilja tillsammans med vinäger och kryddor ger rotfrukterna fräscha smaker. Servera med en grönsallad, eller varför inte lufttorkad skinka?

Rostade rotfruktstorn med örtsalsa

Ingredienser

10 portioner
1 rotselleri (1 motsvarar ca 500 g)
2 kålrötter (à ca 400 g)
10 stora potatisar
1 dl olja
2 msk färsk timjan
1 msk salt

Örtsalsa

1 knippa persilja gärna bladpersilja
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
2 msk vinäger
1 dl olja
2 tsk salt
1 - 2 krm peppar
1 - 1 1/2 msk vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rotfruktsmos
Betyg 4.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Att koka oxbringa
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsglacerade rotfrukter
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktsstomp
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smält märgpipa
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammgrillare med rotfrukter i dillpistou
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga