Örtpasta med kallrökt lax

En härlig och lättlagad laxpasta med kallrökt lax och en krämig grönsakssås. En skvätt vitt vin i såsen sätter extra smak på rätten. Servera gärna pastan med färska örter och ruccola. Vill du lyxa till det – toppa med en klick forellrom.

Ingredienser
4 portioner
50 g morot
50 g rotselleri
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
ca 1/2 - 1 msk rapsolja
1 dl vitt vin
2 dl grädde
1/2 kruka gräslök
1/2 kruka basilika
4 kvistar färsk timjan
400 g bufféskuren kallrökt lax (gärna från Lerøy)
400 g pasta
salt
peppar
30 g rucola
Gör så här
Recept från Norskfisk.se
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3403 KJ / 813 kCal
Fett37 g
Salt4.9 g
Kolhydrater77 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
1 stNej, det här var inte gott. Ruccolans beska tog över rätten helt. Jag förstår tanken med att balansera ut beskan med den kallrökta laxen, men det räcker verkligen inte.
Rebecka