Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Örtpannkaka med sparris

Ett roligt, annorlunda och nyttigare recept på pannkaka med smak av örter. Rulla in sparris i pannkakorna, ös på sås och riven ost och sedan är middagen färdig att serveras!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda samman mjöl, salt och mjölk till en slät smet.
  2. Vispa i äggen och örtkryddorna. Låt stå en stund.
  3. Skölj och putsa eller skala sparrisen. Koka ca 5 min i vatten med salt och socker. Ta upp den och spola eller lägg den i kallt vatten, därefter på hushållspapper.
  4. Grädda 8 tunna pannkakor (för 4 port) så att de får vacker färg på båda sidor. Rulla in 3 sparrisstjälkar i varje pannkaka och lägg dem två och två i smorda portionsformar eller i en ugnssäker form.
  5. Fräs matfett och mjöl till såsen. Späd med mjölk och koka såsen 5 min. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över pannkakorna och strö på riven ost. Gratinera i 250°C i övre delen av ugnen ca 8 min eller tills osten smält och såsen fått vacker färg. Servera genast med ett frasigt bondbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1/2 dl hackade örter t ex basilika och persilja
  • 2 msk smör eller margarin
  • 24 sparrisstjälkar vita eller gröna
  • vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk socker
Sås
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 1/2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1980 kJ / 470 kCal
Fett: 19 g
Läs mer om näringsvärden