Tapenadefyllda spättafiléer | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tapenadefyllda spättafiléer

Tapenadefyllda spättafiléer är fiskfiléer som blivit fyllda med en härligt god röra av oliver, vitlök och persilja. Efter fisken blivit stek serveras den med kokt färskpotatis och frästa wokgrönsaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finfördela oliver, vitlök och persilja i en mixer eller matberedare. Tillsätt olja och peppar.
  2. Fördela röran på hälften av spättafiléerna. Lägg de resterande filéerna ovanpå och tryck ihop.
  3. Vänd de dubbla filéerna i ströbröd blandat med vetemjöl och salt. Stek de dubbla filéerna i en stekpanna ca 3 min/sida.
  4. Servera fisken nystekt med en citronklyfta att pressa över. Kokt färskpotatis och frästa wokgrönsaker passar bra till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk urkärnade svarta oliver (à ca 240 g)
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1/2 knippa persilja
  • 2 msk olja
  • 1 krm peppar
  • 500 g spättafiléer
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • smör eller margarin att steka i
  • 1 citron
  • 4 port färskpotatis
  • wokgrönsaker
Lägg till i inköpslistan