Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Örtomelett

Trött på vanliga ägg till frukosten? Prova denna fräscha äggomelett med friska örter såsom exempelvis persilja och koriander! Valnötterna och den färska spenaten ger omeletten en delikat touch!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ansa och skär purjolöken i tunna skivor. Hacka spenaten fint. Grovhacka valnötterna.
  3. Vispa äggen. Blanda ner örter, purjolök, spenat, valnötter, bär, grillkrydda, salt och peppar. Fördela smeten i en smord muffinsplåt (12 formar, för 6 port). Grädda i ugnen 10 minuter. Skär "muffinsarna " i bitar och lägg i filoformar från receptet Filokorgar med två fyllningar

För alla

Fri från gluten, om filoformar utesluts. Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera grillkryddan. Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1/3 purjolök
  • ca 70 g färsk spenat
  • 1/2 dl valnötter
  • 5 ägg
  • 3 dl hackade örter (t ex persilja och koriander)
  • 1 msk torkade bär t ex berberisbär eller tranbär
  • 1/2 tsk grillkrydda
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan