Gratinerad getost med rödlök och sharon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gratinerad getost med rödlök och sharon

Gratinerad getost med rödlök och sharon är en lättlagad och svindlande god förrätt som tillagas på under 20 minuter. Lägg getosttoasten på tallrik med blandad riven sallad bredvid. Garnera med en persiljekvist.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på grillvärme, 250°C.
  2. Lägg brödskivorna på en plåt och rosta dem lätt i ugnen. Forma bröden efter getosten. Lägg en skiva getost på varje brödskiva. Pensla osten med honung.
  3. Skala och skiva rödlöken. Hacka valnötterna grovt. Skölj, ta bort bladfästet och skär sharonfrukterna i smala klyftor.
  4. Fördela lök, valnötter och sharonklyftor på osten. Ställ in plåten under grillen 2 min eller tills osten precis börjar smälta.
  5. Lägg getosttoasten på tallrik med blandad riven sallad bredvid. Garnera med persiljekvist. Ät som entrérätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor vitt formbröd
  • 4 skivor fransk getost chèvre (à ca 50 g)
  • 1 1/2 msk flytande honung
  • 1 liten rödlök
  • 10 valnötter
  • 2 sharonfrukter
  • blandad röd och grön sallad
  • persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1560 kJ / 370 kCal
Fett: 22 g
Läs mer om näringsvärden