Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Crostini med chèvrekräm

En briljant aptitretare där crème fraiche och chèvreost blandas till en len kräm och bres på de knapriga crostiniskivorna. Toppa med söt flytande honung och en timjankvist.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på "grill", 250°C.
  2. Dela brödet i 15 skivor (för 15 st). Pensla dem med lite olivolja, strö på lite salt och rosta högst en halv minut. Ta ut och vänd dem och rosta på andra sidan. Låt svalna.
  3. Skär bort kanten från osten. Mosa osten med crème fraiche. Tillsätt timjan, blanda väl.
  4. Bre på crostinin och droppa några droppar flytande honung över. Garnera med en färsk timjankvist.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut chèvre mot färskost och välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut chèvre mot mjölkproteinfri färskost. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 15 st
  • 1/2 stor baguette
  • olivolja till pensling
  • salt, gärna gourmetsalt
  • 220 g chèvreost (getost)
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 msk timjan
  • flytande honung
  • färsk timjan alt persilja till garnering
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer