Örtmajonäs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Örtmajonäs

Ett snabbt recept på en riktigt god majonnäs med smak av örter som gräslök, dill, persilja och citronjuice. Servera majonnäsen som tillbehör till kött eller bröd. Enkelt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ner finhackad gräslök, finhackad dill, finhackad persilja och citronjuice i den färdiga Majonnäsen.

Tips

Tips 1! Om du har en stavmixer och inte vill ha äggvitor över kan du göra så här: Ta 1 ägg i stället för 2 äggulor. Lägg alla ingredienser inklusive oljan i en hög och smal behållare/kanna. Sätt ner stavmixern, tryck igång den och för den långsamt rakt upp. Färdigt på ett par sekunder!

Tips 2! Om majonnäsen skär sig, gör så här: Lägg 1-2 msk senap eller 1 äggula i en ren skål. Droppa långsamt i den skurna majonnäsen och vispa tills den går ihop.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 tsk citronjuice
  • majonnäs
Lägg till i inköpslistan