Hummer naturell med tre såser | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hummer naturell med tre såser

Allt som krävs för en superb hummerrätt är såsen! Här har du tre läckra alternativ som alla passar lika fint till hummern. Rhode islandsås, gröna gudinnans sås och senapssås är alla enkla att röra ihop och kan förberedas redan på morgonen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Förbered humrarna enligt anvisning.
  2. Blanda samman ingredienserna till de respektive såserna. Låt dem sedan stå och mogna några timmar i kylen.
  3. Såserna kan förberedas på morgonen och ätas på kvällen.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 humrar (à ca 350 g)
Rhode islandsås
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl chilisås (t ex Heinz)
  • 2 krm chilipulver
  • ev portvin (eller konjak)
Gröna gudinnans sås
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk finskuren persilja
  • 1 msk finskuren gräslök
  • 1 msk finskuren dill
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 krm socker
  • ev salt
Senapssås
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl skånsk senap
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk finskuren dill
Lägg till i inköpslistan