Hummer naturell med tre såser

9
2
Hummer naturell med tre såser

Allt som krävs för en superb hummerrätt är såsen! Här har du tre läckra alternativ som alla passar lika fint till hummern. Rhode islandsås, gröna gudinnans sås och senapssås är alla enkla att röra ihop och kan förberedas redan på morgonen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

Hummer naturell med tre såser

Ingredienser

8 portioner
4 humrar (à ca 350 g)

Rhode islandsås

1 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
1/2 dl chilisås (t ex Heinz)
2 krm chilipulver
ev portvin (eller konjak)

Gröna gudinnans sås

1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1 msk finskuren persilja
1 msk finskuren gräslök
1 msk finskuren dill
1 krm svartpeppar
1/2 krm socker
salt

Senapssås

1 dl crème fraiche
1/2 dl skånsk senap
1 msk flytande honung
2 msk finskuren dill

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Eva

2014-10-13

Tre såser som passade oss perfekt plus rostat bröd till.

Agneta

2009-01-03

Rhode islands- och gröna gudinnans sås var jättegoda. Det som blev över använde jag som dressing till sallad - jättegott!