Hummer naturell med tre såser
Allt som krävs för en superb hummerrätt är såsen! Här har du tre läckra alternativ som alla passar lika fint till hummern. Rhode islandsås, gröna gudinnans sås och senapssås är alla enkla att röra ihop och kan förberedas redan på morgonen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999
Ingredienser
8 portioner
4 humrar (à ca 350 g)
Rhode islandsås
1 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
1/2 dl chilisås (t ex Heinz)
2 krm chilipulver
ev portvin (eller konjak)
Gröna gudinnans sås
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1 msk finskuren persilja
1 msk finskuren gräslök
1 msk finskuren dill
1 krm svartpeppar
1/2 krm socker
salt
Senapssås
1 dl crème fraiche
1/2 dl skånsk senap
1 msk flytande honung
2 msk finskuren dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tre såser som passade oss perfekt plus rostat bröd till.
Eva
2014-10-13Rhode islands- och gröna gudinnans sås var jättegoda. Det som blev över använde jag som dressing till sallad - jättegott!
Agneta
2009-01-03