Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Sås till inkokt lax

När du bjuder på inkokt lax till middag passar denna fasta krämiga sås alldeles utmärkt. Såsen blir både mild och syrligt god i smaken, med crème fraiche och ättiksgurka som du blandar med majonnäs, hackat ägg och färska örter.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa crème fraichen hårt, den ska vara riktigt fast.
  2. Hårdkoka äggen. Kyl, skala och grovhacka äggen. Hacka gurkan. Blanda den och ägghacket med majonnäsen och den vispade crème fraichen.
  3. Vänd ner dill och gräslök ca 1 timme innan såsen ska serveras.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 16
  • 5 dl crème fraiche
  • 5 ägg
  • 150 g ättiksgurka (t ex festgurka)
  • 300 g majonnäs
  • 1 1/2 dl finskuren dill
  • 1 dl finskuren gräslök
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info