Karamelliserad lökdipp

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Karamelliserad lökdipp

Gör din egen dipp till chips! Denna lökdipp gör du enkelt genom att blanda gräddfil och färskost med stekt lök och finhackad gräslök. Utmärkt till fredagsmyset eller till bjudningen innan middagen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Karamelliserad lökdipp

Ingredienser

6 portioner
2   stora gula lökar
2 msk  smör
100 g  färskost
2 dl  gräddfil
1/2 msk  finhackad gräslök
salt
svartpeppar

Till servering

saltade chips

För alla

Kontrollera noga innehållet i chipsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, färskost och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, färskost och gräddfil till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per portion utan chips.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi596 KJ / 143 kCal
Fett13 g
Salt0.53 g
Kolhydrater5 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Favoritdipp
Betyg 2.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fredagsdipp med rotfruktschips
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pepparkakscheesecake
Betyg 2.8 av 5.
70 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marinerade jordgubbar med citroncrème
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönsaksstavar & chips med örtdipp
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Texmexavokado
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga