Örtinkokt strömming

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Örtinkokt strömming

En härlig fiskrätt på strömming, som kokas in i härliga örter som dill, gräslök och timjan. Garnera gärna med tunt skivade rädisor och örter och servera till kokt potatis samt en skiva knäckebröd!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Örtinkokt strömming

Ingredienser

10 portioner
2 dl  plockade, blandade örter (gärna dill, gräslök, timjan (spara stjälkarna))
ca 750 g  strömmingsflundror
1 msk  salt
2 krm  peppar

Lag

1   gul lök
1   morot
4 dl  vatten
1 dl  ättiksprit (12 %)
20   vitpepparkorn
2 msk  socker
1 msk  salt
1 - 1 1/2 krm  kryddpeppar
2   lagerblad
stjälkar från örtkryddor
2   gelatinblad
rädisor och örter till dekoration

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi525 KJ / 126 kCal

Testa liknande recept

Dillstekt strömming med inlagd fänkål
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörrebröd med strömming och rödbetor
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt strömming med kapris, oliver och persilja
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Inlagd örtsill
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad sötsur strömming
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga