Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Örtinkokt strömming

En härlig fiskrätt på strömming, som kokas in i härliga örter som dill, gräslök och timjan. Garnera gärna med tunt skivade rädisor och örter och servera till kokt potatis samt en skiva knäckebröd!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka örterna, men spara stjälkarna. Vänd strömmingen med köttsidan ner i örthacket. Krydda med salt och peppar, rulla ihop dem och lägg i en ugnssäker form.
  2. Skala och skiva lök och morot. Koka alla ingredienser till lagen (utom gelatinbladen) i ca 10 minuter.
  3. Sätt ugnen på 175°C.
  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  5. Sila lagen och tillsätt gelatinbladen. Häll lagen över strömmingen. Ställ in 10 minuter i ugnen. Ta ut och låt strömmingen kallna.
  6. Garnera gärna med tunt skivade rädisor och örter.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 dl plockade, blandade örter (gärna dill, gräslök, timjan (spara stjälkarna))
  • ca 750 g strömmingsflundror
  • 1 msk salt
  • 2 krm peppar
Lag
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 4 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 20 vitpepparkorn
  • 2 msk socker
  • 1 msk salt
  • 1 1/2 krm kryddpeppar
  • 2 lagerblad
  • stjälkar från örtkryddor
  • 2 gelatinblad
  • ev rädisor och örter till dekoration
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 525 kJ / 126 kCal
Läs mer om näringsvärden