Örtinkokt strömming
En härlig fiskrätt på strömming, som kokas in i härliga örter som dill, gräslök och timjan. Garnera gärna med tunt skivade rädisor och örter och servera till kokt potatis samt en skiva knäckebröd!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008
Ingredienser
10 portioner
2 dl plockade, blandade örter (gärna dill, gräslök, timjan (spara stjälkarna))
ca 750 g strömmingsflundror
1 msk salt
2 krm peppar
Lag
1 gul lök
1 morot
4 dl vatten
1 dl ättiksprit (12 %)
20 vitpepparkorn
2 msk socker
1 msk salt
1 - 1 1/2 krm kryddpeppar
2 lagerblad
stjälkar från örtkryddor
2 gelatinblad
rädisor och örter till dekoration
För alla
Fri från gluten, mjölk och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi525 KJ / 126 kCal
Kommentarer