Örtinkokt strömming

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Örtinkokt strömming

En härlig fiskrätt på strömming, som kokas in i härliga örter som dill, gräslök och timjan. Garnera gärna med tunt skivade rädisor och örter och servera till kokt potatis samt en skiva knäckebröd!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Örtinkokt strömming

Ingredienser

10 portioner
2 dl  plockade, blandade örter (gärna dill, gräslök, timjan (spara stjälkarna))
ca 750 g  strömmingsflundror
1 msk  salt
2 krm  peppar

Lag

1   gul lök
1   morot
4 dl  vatten
1 dl  ättiksprit (12 %)
20   vitpepparkorn
2 msk  socker
1 msk  salt
1 - 1 1/2 krm  kryddpeppar
2   lagerblad
stjälkar från örtkryddor
2   gelatinblad
rädisor och örter till dekoration

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi525 KJ / 126 kCal

Testa liknande recept

Smörrebröd med strömming och rödbetor
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd strömming från Hälsingland
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad sötsur strömming
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd örtsill
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagda rödbetor
Betyg 4.2 av 5.
109 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saltgurka
Betyg 3.9 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga