ÖVER 60 MIN | Enkel

Macka med stekt inlagd strömming, dillyoghurt och picklad morot

Goda mackor får man aldrig nog av! Den här toppas med stekt strömming, dillyoghurt och picklade morötter. Några rostade hasselnötter blir kronan på verket.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Picklad morot: Värm ättika, socker och vatten i en kastrull under omrörning till sockret löst sig. Dra av från värmen.
  2. Skala och riv morötterna grovt och lägg ner i lagen. Låt dra minst 1 timme.
  3. Dillyoghurt: Hacka dillen, blanda med yoghurten och smaka av med salt.
  4. Montering: Bred smör på brödskivorna. Lägg på strömming, picklad morot och toppa med hasselnötter. Servera med dillyoghurt.

För alla

Kontrollera noga innehållet i eventuell panering på strömmingen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfritt alternativ. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Picklad morot
  • 1/2 dl ättika (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 morot
Dillyoghurt
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 2 dl grekiskt yoghurt
  • salt
Montering
  • 4 msk smör
  • 4 skivor limpa
  • 8 stekta inlagda strömmingsflundror
  • 1 dl rostade hasselnötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 2433 kJ / 584 kCal