Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Inlagd örtsill

Suverän inlagd sill med rödlök, purjolök och färska örter. Sommarens sill doftar av timjan, rosmarin, persilja och naturligtvis dill. Servera med nykokt färskpotatis, en rejäl klick gräddfil och gräslök.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten, socker, ättiksprit, kryddpeppar och lagerblad. Låt lagen kallna.
  2. Skölj sillfiléerna och skär dem i bitar. Skiva rödlök och purjolök.
  3. Varva sillen med rödlök, purjolök och örtkryddor i en burk, häll över lagen.
  4. Låt stå minst 1 dygn i kylen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora urvattnade sillfiléer (4 = ca 450 g)
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 10 krossade kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1/2 rödlök
  • 1 bit purjolök
  • 1 dl färska örtkryddor t ex timjan, rosmarin, persilja, dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?