Inlagd örtsill

6
0
Inlagd örtsill

Suverän inlagd sill med rödlök, purjolök och färska örter. Sommarens sill doftar av timjan, rosmarin, persilja och naturligtvis dill. Servera med nykokt färskpotatis, en rejäl klick gräddfil och gräslök.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002

Inlagd örtsill

Ingredienser

4 portioner
4 stora urvattnade sillfiléer (4 = ca 450 g)
1 1/2 dl vatten
1 dl socker
1/2 dl ättiksprit (12%)
10 krossade kryddpepparkorn
1 lagerblad
1/2 rödlök
1 bit purjolök
1 dl färska örtkryddor t ex timjan, rosmarin, persilja, dill

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Testa liknande recept

Karins sherrysill
Apelsinsill
Löksill med dill
Löksill med portvin