Inlagd örtsill

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
0
Inlagd örtsill

Suverän inlagd sill med rödlök, purjolök och färska örter. Sommarens sill doftar av timjan, rosmarin, persilja och naturligtvis dill. Servera med nykokt färskpotatis, en rejäl klick gräddfil och gräslök.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002

Inlagd örtsill

Ingredienser

4 portioner
4   stora urvattnade sillfiléer (4 = ca 450 g)
1 1/2 dl  vatten
1 dl  socker
1/2 dl  ättiksprit (12%)
10   krossade kryddpepparkorn
1   lagerblad
1/2   rödlök
1   bit purjolök
1 dl  färska örtkryddor t ex timjan, rosmarin, persilja, dill

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Den godaste julsillen
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karins sherrysill
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löksill med dill
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsinsill
Betyg 2.1 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronsill
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löksill med portvin
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga