Örtgrillat lamm med rostade primörer

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Örtgrillat lamm med rostade primörer

Härliga lammytterfiléer som grillas i en ljuvlig örtblandning av timjan, oregano och rosmarin och serveras med höstliga primörer som ugnsrostats till dess de får en krispig konsistens. Extra bra är att mycket går att förbereda redan dagen innan!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007

Örtgrillat lamm med rostade primörer

Ingredienser

4 portioner

Örtgrillat lamm

ca 600 - 650 g lammytterfilé
rapsolja
2 1/2 msk hackade örter (t ex timjan, oregano, rosmarin)
flingsalt

Rostade primörer

ca 500 g morötter (gärna olika färger)
400 g gul- eller rödbetor
1 rödlök
500 g färskpotatis
2 msk rapsolja
flingsalt
svartpeppar

Gör så här

00:15:00
00:10:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Lammtournedos med madeirasky
    Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lamm »latino«
    Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sardell- & olivstekt lammytterfilé
    Betyg 3.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Salsiccia med salladslök och örtdipp
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad