Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Örtgremolata

Gremolata är en klassisk italiensk blandning av hackad persilja, vitlök och citronskal som är lättlagad samt passar till en stor mängd maträtter. Örtgremolatan är ett fint tillbehör!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finriv vitlöken. Finhacka örterna och blanda med vitlök, citronjuice, -skal och olja.
  2. Smaka av med salt och peppar. Förvara gremolatan i kylen och använd som salladsdressing. Serveras gärna till Josefines supersallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • färskpressad juice och skal från 1/2 citron
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan