Örtgravad tjälknöl
En spännande och annorlunda kötträtt med smak av vilt. Du marinerar en älgstek tillsammans med örter som rosmarin och timjan och låter sedan steken gravas inne i ugnen. Avnjut tjälknölen med en krämig potatigratäng!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010
Ingredienser
8 portioner
1 1/2 - 1800 g älgstek (gärna rulle eller ytterlår)
2 msk salt
1 msk socker
2 tsk stött eller grovmalen svartpeppar
2 kvistar färsk rosmarin
1 kvist färsk rosmarin
1 kvist färsk timjan
4 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
Gör så här
Receptet är ej provlagat av Buffé Köket.
Tips
Vill man ha en sås till köttet är det naturligtvis beroende på vilka kryddor man använt, men till ovanstående passar en rödvinssås utmärkt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer