Örtgravad tjälknöl

Betyg 2.8 av 5.
49 personer har röstat
0
Örtgravad tjälknöl

En spännande och annorlunda kötträtt med smak av vilt. Du marinerar en älgstek tillsammans med örter som rosmarin och timjan och låter sedan steken gravas inne i ugnen. Avnjut tjälknölen med en krämig potatigratäng!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Örtgravad tjälknöl

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 - 1800 g  älgstek (gärna rulle eller ytterlår)
2 msk  salt
1 msk  socker
2 tsk  stött eller grovmalen svartpeppar
2   kvistar färsk rosmarin
1   kvist färsk rosmarin
1   kvist färsk timjan
4   vitlöksklyftor
3 msk  olivolja

Gör så här

Receptet är ej provlagat av Buffé Köket.

Tips

Vill man ha en sås till köttet är det naturligtvis beroende på vilka kryddor man använt, men till ovanstående passar en rödvinssås utmärkt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
49 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Tjälknöl på älg
Betyg 2.9 av 5.
233 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tjälknöl på älg i saltlag med vin
Betyg 4.6 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gryta på viltkött och karljohanssvamp
Betyg 3.6 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtmarinad
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Älgstek med porter och svamp
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Söndagsstek på älg
Betyg 2.9 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga