Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Örtgratäng med matjes

Ett smakrikt och snabblagat recept på gratäng med örter och matjes. Du gör örtgratängen av bland annat matjessill, basilika, persilja och grädde. Passar utmärkt att servera till högtider som jul, påsk eller midsommar!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Låt matjessillen rinna av. Skär sillfiléerna i 1 -2 cm breda bitar. Lägg dem i en lätt smord ugnssäker form.
  3. Hacka basilika, bladpersilja och gräslök. Blanda örterna med grädde och matlagningsyoghurt, vetemjöl, rivet skal av citron, salt och citronpeppar. Fördela blandningen över sillen.
  4. Gratinera ca 15 minuter mitt i ugnen. Servera med grovt bröd och ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk matjessill (à ca 570 g)
  • 1 knippa basilika
  • 1 knippa bladpersilja
  • 1/2 knippa gräslök
  • 1 dl grädde
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 tsk rivet skal av citron
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
Lägg till i inköpslistan