Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Filépaket med lök och sallat

Filépaket med lök och sallat är en ugnsbakad fläskfilé med smak av tomatpuré och vitlök, som du tillagar i ett foliepaket. Enkelt och smakrikt med salladslök och filéer av fläsk, puré och olja som blandas med varandra i värmen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C
  2. Putsa och skär filén i tunna skivor. Skölj, ansa och strimla löken. Fördela tomatpurén på ett stort ark aluminiumfolie per port. Lägg på löken och köttet. Krydda med salt, peppar och gärna pressade vitlöksklyftor. Droppa över olivolja och balsamvinäger och vik ihop till tättslutande paket.
  3. Tillaga paketen mitt i ugnen, ca 15 minuter.
  4. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  5. Skölj och riv sallaten i mindre bitar. Vik upp foliepaketen och strö över sallaten.
  6. Till servering: Servera filépaketen med ris och gärna matyoghurt smaksatt med rivet citronskal.

Tips

Filépaketen blir goda att tillagas på grillen. Beräkna 10-15 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskfilé
  • 1 knippa salladslök (alt purjolök)
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • peppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 dl långkornigt ris
  • 100 g ruccolasallad
Till servering
  • matlagningsyoghurt
  • rivet citronskal
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2141 kJ / 513 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden

Vi har problem att visa saldo för vissa användare i ICA Handla appen och att felsökning pågår.