Faringriljerad fläskfilè med primörsallad
Faringriljerad fläskfilé med primörsallad är en välsmakande och färgrik sommarrätt. Köttet har en livfull smak av tabasco och vitlök. Salladen är festlig och fräsch.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008
Ingredienser
4 portioner
Primörsallad
ca 800 g färsk- eller delikatesspotatis
1 liten rödlök
2 mogna avokador
200 g blandade salladsskott/ sallad
färsk koriander
Faringriljerad fläskfilè
ca 800 g fläskfilé
salt
peppar
1 msk tabasco
2 msk brun farin
1 msk finhackad vitlök
Dressing
1/2 dl olivolja + olja till stekning
1/2 dl färskpressad limejuice
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
1 tsk curry
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2590 KJ / 619 kCal
Kommentarer
Supergott! Lätt, mustigt och superbt!
Ann-sofie
2023-08-19Det blev kanon på gasol grillen!
Cecilia
2021-06-04Otroligt gott, har gjort flera gånger om.
Linda
2011-03-12