Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Örtbakad lax med smörslungad potatissallad

Den ugnsbakade laxen med krämigt dijonsenapstäcke serveras med en somrig potatissallad med rödlök, citron, rädisor och sockerärter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och dela potatisen i halvor. Blanda potatisen med smält smör och låt stå under lock till serveringen.
  4. Blanda crème fraiche, senap och örter.
  5. Krydda laxen med salt och peppar. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Bred örtkrämen över laxen. Tillaga den mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Skala och finstrimla löken. Blanda den med pressad citron i en salladskål. Krydda med salt. Låt stå ca 5 minuter.
  7. Strimla sockerärterna och halvera rädisorna. Blanda med löken, ruccolan och den varma potatisen.
  8. Servera laxen tillsammans med den smörslungade potatissalladen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd smör och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller ojla. Använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port laxfilé (à 140 g)
  • 900 g sparrispotatis
  • 1 msk smör
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk provençalska örter
  • salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 1/2 citron
  • 150 g sockerärtor
  • 1/2 knippe rädisor
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2267 kJ / 543 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer