Örtbakad lax med smörslungad potatissallad
Den ugnsbakade laxen med krämigt dijonsenapstäcke serveras med en somrig potatissallad med rödlök, citron, rädisor och sockerärter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port laxfilé (à 140 g)
900 g sparrispotatis
1 msk smör
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
2 msk provençalska örter
salt
peppar
1 rödlök
1/2 citron
150 g sockerärtor
1/2 knippe rädisor
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2267 KJ / 543 kCal
Fett25.9 g
Kolhydrater43.5 g
Protein29.8 g
Kommentar
supergott och uppskattat! Det tråkiga är väl att den inte blir så god att spara rester på pga smöret som stelnar och ruccolan blir inte så rolig i micron.
Emilia
2020-07-08