Örtbakad lax med smörslungad potatissallad

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
1
Örtbakad lax med smörslungad potatissallad

Den ugnsbakade laxen med krämigt dijonsenapstäcke serveras med en somrig potatissallad med rödlök, citron, rädisor och sockerärter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2012

Örtbakad lax med smörslungad potatissallad

Ingredienser

4 portioner
4   port laxfilé (à 140 g)
900 g  sparrispotatis
1 msk  smör
1 dl  crème fraiche
1 msk  dijonsenap
2 msk  provençalska örter
salt och peppar
1   rödlök
1/2   citron
150 g  sockerärtor
1/2   knippe rädisor
65 g  rucola

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd smör och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller ojla. Använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

supergott och uppskattat! Det tråkiga är väl att den inte blir så god att spara rester på pga smöret som stelnar och ruccolan blir inte så rolig i micron.

Emilia

2020-07-08

Näringsvärde per portion

Energi2267 KJ / 543 kCal
Fett25.9 g
Kolhydrater43.5 g
Protein29.8 g

Testa liknande recept

Under 60 min att tillaga
Majas sparrissallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fish’n chips
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga