Örtbakad lax med smörslungad potatissallad

Betyg 3.6 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Örtbakad lax med smörslungad potatissallad

Den ugnsbakade laxen med krämigt dijonsenapstäcke serveras med en somrig potatissallad med rödlök, citron, rädisor och sockerärter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2012

Örtbakad lax med smörslungad potatissallad

Ingredienser

4 portioner
4 port laxfilé (à 140 g)
900 g sparrispotatis
1 msk smör
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
2 msk provençalska örter
salt
peppar
1 rödlök
1/2 citron
150 g sockerärtor
1/2 knippe rädisor
65 g rucola

Gör så här

00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • supergott och uppskattat! Det tråkiga är väl att den inte blir så god att spara rester på pga smöret som stelnar och ruccolan blir inte så rolig i micron.

    Emilia

Näringsvärde per portion

Energi2267 KJ / 543 kCal
Fett25.9 g
Kolhydrater43.5 g
Protein29.8 g

Testa liknande recept

  • Majas sparrissallad
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fish’n chips
    Betyg 2.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad