Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lammfärsgratäng med grönsaker

En rejäl och himmelsk gratäng fylld med matigt lammfärs som placeras mellan de örtmarinerade grönsakerna. På detta häller du tomatkross, kalvfond och låter ljuvlig mozzarella smälta på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala vitlöken. Blanda färsen med fond, ägg, pressad vitlök, hälften av de franska örterna, hälften av de krossade tomaterna, salt och peppar.
  3. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skär zucchinin i tunna skivor. Blanda grönsaker med resten av de franska örterna.
  4. Fördela hälften av grönsakerna i en ugnssäker smord form. Bre över färsen. Täck med resten av grönsakerna.
  5. Toppa med resten av tomatkrosset blandat med fond och strö över mozzarellan.
  6. Ställ in i ugnen 30-40 minuter (täck ev med folie sista tiden).
  7. Till servering: Servera med ris eller bulgur.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 11 2009.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g lamm- eller nötfärs
  • 3 msk konc kalvfond
  • 1 ägg
  • 1 msk franska örter (torkade)
  • 500 g krossade tomater
  • salt och peppar
  • 2 rödlökar
  • 2 paprikor
  • 2 zucchini
  • smör till formen
Topping
  • resten av de krossade tomater
  • 2 msk konc kalvfond
  • 1 påse riven mozzarella (à 150 g)
Till servering
  • ris eller bulgur
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?