Lammfärsgratäng med grönsaker

Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
9
Lammfärsgratäng med grönsaker

En rejäl och himmelsk gratäng fylld med matigt lammfärs som placeras mellan de örtmarinerade grönsakerna. På detta häller du tomatkross, kalvfond och låter ljuvlig mozzarella smälta på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Lammfärsgratäng med grönsaker

Ingredienser

4 portioner
2   vitlöksklyftor
500 g  lamm- eller nötfärs
3 msk  konc kalvfond
1   ägg
1 msk  franska örter (torkade)
500 g  krossade tomater
salt och peppar
2   rödlökar
2   paprikor
2   zucchini
smör till formen

Topping

resten av de krossade tomater
2 msk  konc kalvfond
1   påse riven mozzarella (à 150 g)

Till servering

ris eller bulgur

Gör så här

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 11 2009.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Jag har gjort denna flera gånger och är supernöjd, liksom resten av familjen. Jag byter ut mozzarellan mot feta, godare tycker vi. Ska göra den ikväll :-)

Elisabeth

2014-10-31

Eftersom rätten blev så vattnig, smakade köttfärsen kokt, vilket den förstås också blev. Smaken var dock ok.

Els-britt

2014-07-27

Hej Eva! Trist att den blev så vattning. Men det är nog som du säger att det var för stora och vattniga zucchinis. Lycka till nästa gång!

Redaktionen

2013-03-11

Testa liknande recept

Örtpaj från Toscana
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gratinerad kassler med mozzarella och sparris
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och nektarinsallad med mozzarella
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Porchetta på lamm med örtsky och pestopotatis
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Melanzane alla parmigiana
Betyg 4.4 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matiga fyllda bröd
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga