Lammfärsgratäng med grönsaker
En rejäl och himmelsk gratäng fylld med matigt lammfärs som placeras mellan de örtmarinerade grönsakerna. På detta häller du tomatkross, kalvfond och låter ljuvlig mozzarella smälta på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
500 g lamm- eller nötfärs
3 msk konc kalvfond
1 ägg
1 msk franska örter (torkade)
500 g krossade tomater
salt
peppar
2 rödlökar
2 paprikor
2 zucchini
smör till formen
Topping
resten av de krossade tomater
2 msk konc kalvfond
1 påse riven mozzarella (à 150 g)
Till servering
ris eller bulgur
Gör så här
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 11 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 11 2009.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag har gjort denna flera gånger och är supernöjd, liksom resten av familjen. Jag byter ut mozzarellan mot feta, godare tycker vi. Ska göra den ikväll :-)
Elisabeth
2014-10-31Eftersom rätten blev så vattnig, smakade köttfärsen kokt, vilket den förstås också blev. Smaken var dock ok.
Els-britt
2014-07-27Hej Eva! Trist att den blev så vattning. Men det är nog som du säger att det var för stora och vattniga zucchinis. Lycka till nästa gång!
Redaktionen
2013-03-11