Orientgryta

Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
1
Orientgryta

Orientgrytan får en frisk och fruktig smak av ananasspad, mango chutney och ingefära. Purjolök och palsternacka värms tillsammans med skinkan och slutligen tillsätter du ananasbitarna och cashewnötterna.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997

Orientgryta

Ingredienser

4 portioner
ca 750 g  skinkstek
3   späda purjolökar
1   stor palsternacka
1   liten burk ananasringar i juice (à 227 g)
2 msk  jungfruolivolja
salt och svartpeppar
1 1/2 msk  majsstärkelse
ca 1 1/2 dl  vatten eller buljong
cashewnötter att strö över

Marinad

1 dl  ananasspad
1/2 dl  japansk soja
2 msk  mango chutney
1 msk  färskriven ingefära eller torkad ingefära (1 msk färskriven motsvarar 2 tsk torkad)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Fantastiskt ! ! mer behövs inte sägas

Carl

2013-11-10

Testa liknande recept

Skinkstek i lergryta med svamp och smålök
Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskkotlett med gräddsås
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingfilé med grillsås
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kinesisk gryta
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonfilé med ananas och barbequesås
Betyg 2.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamelliserad ananas och lime
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga