Orientgryta
Orientgrytan får en frisk och fruktig smak av ananasspad, mango chutney och ingefära. Purjolök och palsternacka värms tillsammans med skinkan och slutligen tillsätter du ananasbitarna och cashewnötterna.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997
Ingredienser
4 portioner
ca 750 g skinkstek
3 späda purjolökar
1 stor palsternacka
1 liten burk ananasringar i juice (à 227 g)
2 msk jungfruolivolja
salt
svartpeppar
1 1/2 msk majsstärkelse
ca 1 1/2 dl vatten eller buljong
cashewnötter att strö över
Marinad
1 dl ananasspad
1/2 dl japansk soja
2 msk mango chutney
1 msk färskriven ingefära eller torkad ingefära (1 msk färskriven motsvarar 2 tsk torkad)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Fantastiskt ! ! mer behövs inte sägas
Carl
2013-11-10