Orientgryta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Orientgryta

Orientgrytan får en frisk och fruktig smak av ananasspad, mango chutney och ingefära. Purjolök och palsternacka värms tillsammans med skinkan och slutligen tillsätter du ananasbitarna och cashewnötterna.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i strimlor.
  2. Marinad: Blanda alla ingredienser till marinaden och häll den över köttet. Rör om och placera köttet i kyl, 30-60 minuter.
  3. Ansa, skölj och skär purjolökarna i bitar. Skala och strimla palsternackan. Dela ananasringarna i bitar.
  4. Låt köttet rinna av väl och spara marinaden. Bryn köttet i olja i en het gryta. Ta inte för mycket kött åt gången utan dela upp bryningen i omgångar. Krydda med salt och peppar.
  5. Tillsätt purjon och palsternackan, låt alltsammans bryna med någon minut. Häll på marinaden. Låt grytan bräsera under lock ca 20 minuter. Rör ut maizena i vatten/ buljong och red av skyn.
  6. Blanda till sist ner ananasbitar och strö över cashewnötter. Bjud saffransris, soja, matlagningsyoghurt och mango chutney till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 750 g skinkstek
  • 3 späda purjolökar
  • 1 stor palsternacka
  • 1 liten burk ananasringar i juice (à 227 g)
  • 2 msk jungfruolivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 1/2 msk maizena majsstärkelse
  • ca 1 1/2 dl vatten eller buljong
  • cashewnötter att strö över
Marinad
  • 1 dl ananasspad
  • 1/2 dl japansk soja
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk färskriven ingefära eller torkad ingefära (1 msk färskriven motsvarar 2 tsk torkad)
Lägg till i inköpslistan