Linsbullar
Linsbullar passar lika bra på julbordet som till vardagslunchen. Bullarna steks frasiga i smör och har fina smaker av vitlök och lök. Dina krispiga linsbullar smakar fantastiskt med en het dippsås på sidan om.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003
Ingredienser
50 st
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 potatisar
2 dl röda linser
ca 4 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
kikärtsmjöl (hälsokosthyllan) eller annat grövre mjöl
smör till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per linsbulle.
Energi110 KJ / 26 kCal
Fett1 g
Salt0.08 g
Kolhydrater3 g
Protein1 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt goda med en god sälta tack vare buljongen. Smeten vinner på att få vila i kylen. Underbart goda att äta även kalla. Kan även rullas i ströbröd innan stekningen.
Annica
2015-12-16Detta är supergott! Jag brukar inte göra linsbullar utan använder det som mos. Jätte gott!
Malin
2013-03-19Detta är ett av mina favoritrecept. Förvisso är det lite pilliga att tillaga, man får verkligen passa sig så att man inte tillsätter för mycket vatten och att konsistensen är lagom torr. Det är absolut att föredra att smeten ligger i kylen ett dygn innan tillagning. Jag brukar göra platta bullar av dem, vilket gör stekningen enklare. Om man inte har kikärstmjöl så funkar det bra med boveteflingor också. Det hittar man med större säkerhet på ICA. Servera gärna med tzatziki.
Åsa
2007-11-19