Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Orientalisk köttfärssås

En spännande och modern variant av köttfärssås med härliga aromer av kanel och spiskummin. Färsen får sällskap av lök då dessa fräses i olja innan kryddorna och tomatpurén adderas för smakens skull och kokosmjölken för den krämiga konsistensen. Servera med nykokt ris och spenat. Mycket gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset. Läs på förpackningen hur man gör.
  2. Skala och hacka lök.
  3. Fräs lök och färs i olja i en het gryta. Sänk värmen och blanda ner kryddor, tomatpuré och smula ner buljongtärning.
  4. Rör i kokosmjölken. Blanda majsstärkelse och vatten i en kopp. Rör ner det i grytan. Låt småkoka ca 5 minuter. 
  5. Skär tomater i bitar och lägg ner i grytan. Krydda med salt och peppar.  
  6. Servera med ris och spenat.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera gärna med lite sweet chilisås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris (gärna basmati)
  • 1 gul lök
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 tsk olja
  • 1 krm kanel
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 köttbuljongtärning
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1/2 dl vatten
  • 3 tomater
  • salt och peppar
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3126 kJ / 749 kCal