Orientalisk köttfärssås

En spännande och modern variant av köttfärssås med härliga aromer av kanel och spiskummin. Färsen får sällskap av lök, kryddor och tomatpuré, innan kokosmjölk tillsätts för den krämiga konsistensen. Servera med nykokt ris och spenat. Mycket gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2022

Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna basmati) eller couscous
1 gul lök
ca 500 g nötfärs
1 tsk olja
1 krm kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk sambal oelek
1/2 dl tomatpuré
1 köttbuljongtärning
400 ml kokosmjölk
1/2 dl vatten
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
salt
peppar
65 g babyspenat
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2744 KJ / 659 kCal
Fett33 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein34 g

Kommentarer
26 stJag la till färsk ingefära & vitlök (riven) tillsammans med resterande kryddor för lite mer smak. Hade även i stekt zucchini & champinjoner. Blev jättegott!
Olivia
Detta var något av det mest smaklösa jag ätit på länge. Hjälpte inte att jag tripplade kryddorna. Kommer inte göras igen.
Jessica
Mer kryddmängd behövs.
Jörgen
Christina måste ha gjort nåt fel, detta är en återkommande favorit bland alla i familjen
Robert
Gott
Ann-charlotte
Kryddade lite extra efter att ha läst kommentarerna - gick hem hos alla. Riktigt gott med morotsstavar till.
Kristina
Hade i lite mer av kryddorna, en vitlöksklyfta och rörde ner både tomater och spenat! Mycket gott!
Margareta
Bara en fundering, när skall köttet i enligt anvisningen?
Alf-olav
Detta var bland det vidrigaste jag ätit. Den kokosmjölken har inget där och göra. Gör dig själv en tjänst och slösa inte varken din tid eller färs på detta.
Christina
Hoppade över vattnet och ökade kryddmängden och rörde ner även spenaten i grytan. Blev jättegott!
Marie