Pannbiff med gräddig löksås

16
7
Pannbiff med gräddig löksås

Om du älskar köttbullar så kommer du älska dessa pannbiffar! De smaksätts med lite dijonsenap innan de formas och steks i pannan. Ihop med en otroligt smakrik löksås gjord på bland annat lök, matlagningsgrädde, soja och persilja, binds smakerna ihop perfekt med den kokta potatisen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2020

Pannbiff med gräddig löksås

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Pannbiff

1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
500 g nötfärs
1 ägg
1 msk olja

Löksås

1 dl färsk eller fryst lök
1 msk smör eller olja
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning
1 msk japansk soja
1/2 ask färsk persilja
3 tomater

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Tips

Vänd gärna ner 1 dl rostad lök (för 4 port) i färssmeten.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Maria

2021-05-09

Saftiga och goda biffar men måste ändå säga att såsen är otroligt god!

Eva

2021-02-24

Mycket gott och enkelt 😋

Svante

2020-12-16

Kalasgott

Näringsvärde per portion

Energi 3077 KJ / 734 kCal
Fett 37 g
Salt 4 g
Kolhydrater 54 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden