UNDER 45 MIN | Medel

Pannbiff med gräddig löksås

Om du älskar köttbullar så kommer du älska dessa pannbiffar! De smaksätts med lite dijonsenap innan de formas och steks i pannan. Ihop med en otroligt smakrik löksås gjord på bland annat lök, matlagningsgrädde, soja och persilja, binds smakerna ihop perfekt med den kokta potatisen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka potatisen.
  3. Biffar: Blanda ströbröd, mjölk, senap, salt och peppar i en bunke. Låt svälla någon minut. Tillsätt färsen och ägget och blanda väl. Forma färsen till 8 små biffar (för 4 port) och bryn dem på båda sidor i oljan i en stekpanna.
  4. Lägg biffarna i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen på biffarna är 70°C, ca 12 minuter.
  5. Löksås: Bryn löken i smöret i en stekpanna. Blanda mjölk och majsstärkelse och häll i pannan med grädde, smulad buljongtärning och soja. Koka försiktigt ca 5 minuter och smaka eventuellt av med salt och peppar. Hacka persiljan och vänd ner.
  6. Skär tomaterna i skivor.
  7. Servera pannbiffarna med sås, potatis och tomater.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Tips

Vänd gärna ner 1 dl rostad lök (för 4 port) i färssmeten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Pannbiff
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk olja
Löksås
  • 1 dl färsk eller fryst lök
  • 1 msk smör eller olja
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 ask färsk persilja
  • 3 tomater

Näringsvärde
Per portion

Energi 3077 kJ / 734 kCal