Orientalisk köttfärsgryta
Asiatiska smaker med en fläkt från orienten. Den här grytan blir en smakrik vardagsmiddag som du lagar till på en halvtimme. Blir det något över har du lunchlådan klar till nästa dag.
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna basmati)
1 gul lök
ca 500 g nötfärs
1 tsk olja
1 krm kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk sambal oelek
1/2 dl tomatpuré
1 köttbuljongtärning
400 ml kokosmjölk
1 msk majsstärkelse
1/2 dl vatten
3 tomater
salt
peppar
Till servering
1 dl turkisk yoghurt
2 msk mango chutney
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3453 KJ / 826 kCal
Fett45 g
Salt2.4 g
Kolhydrater62 g
Protein41 g
Kommentarer
Jag får inte Fallbeskrivningar av tomatpure, jag får gallbesvär 😆
Maria
2024-02-12Jag minskade mängden tomatpure (får fallbeskrivningar av det), hade i 1/2 förp krosssd tomat i stället. Hälften av kokosmjölken, tripplade kryddorna, tillsatte japansk soja å vitlök...
Maria
2024-02-12Dubbla mängden kryddor, i med krossade korianderfrön, limejuice, lite fisksås och en gnutta extra koktid än i receptet. 👍🏻
Martin
2023-11-18