Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Orientalisk köttfärsgryta

Asiatiska smaker med en fläkt från orienten. Den här grytan blir en smakrik vardagsmiddag som du lagar till på en halvtimme. Blir det något över har du lunchlådan klar till nästa dag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Fräs löken och färsen i oljan i en gryta. Sänk värmen och blanda ner kryddorna, tomatpurén och smula ner buljongtärningen. Rör i kokosmjölken. Blanda majsstärkelsen med vattnet i en kopp. Rör ner det i grytan och låt småkoka ca 5 minuter.
  4. Skär tomaterna i bitar och lägg ner i grytan. Krydda med salt och peppar.
  5. Till servering: Blanda yoghurt och mango chutney.
  6. Servera grytan med ris, spenat och mango chutneyyoghurt.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj lakotsfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut turksik yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris (gärna basmati)
  • 1 gul lök
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 tsk olja
  • 1 krm kanel
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 köttbuljongtärning
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1/2 dl vatten
  • 3 tomater
  • salt och peppar
Till servering
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk mango chutney
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3453 kJ / 826 kCal