Orientalisk köttfärsgryta

131
3
Orientalisk köttfärsgryta

Asiatiska smaker med en fläkt från orienten. Den här grytan blir en smakrik vardagsmiddag som du lagar till på en halvtimme. Blir det något över har du lunchlådan klar till nästa dag.

Orientalisk köttfärsgryta

Ingredienser

4 portioner
4 port ris (gärna basmati)
1 gul lök
ca 500 g nötfärs
1 tsk olja
1 krm kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk sambal oelek
1/2 dl tomatpuré
1 köttbuljongtärning
400 ml kokosmjölk
1 msk majsstärkelse
1/2 dl vatten
3 tomater
salt och peppar

Till servering

1 dl turkisk yoghurt
2 msk mango chutney
65 g babyspenat

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj lakotsfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut turksik yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

131

Kommentarer

Eva-lena

2022-10-18

Supergott, verkligen!

Caroline

2021-05-11

Jätte gott. Tog I lite chiliflakes för extra hette. Men sååå gott!

Robert

2020-12-14

Riktigt gott. Hade i dubbla mängden Sambal Olek samt extra kalvfond och lite Japans soja. Det gav det hela lite mer smak och umami.

Näringsvärde per portion

Energi 3453 KJ / 826 kCal
Fett 45 g
Salt 24 g
Kolhydrater 62 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden