Kalkonschnitzel med citrusglaze

Ett snabbt sätt att försköna kalkonschnitzeln är att bre på den här eleganta och välsmakande citrusglazen. Mango chutney, sambal oelek, och apelsinmarmelad är några av ingredienserna som i kombination blir lysande.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Ingredienser
6 portioner
10 kalkonschnitzlar (à ca 100 g)
Citrusglaze
2 msk soja
1 dl bitter apelsinmarmelad
1 dl mango chutney
2 msk sesamolja
2 tsk sambal oelek
1/2 dl vatten
För alla
Läs noga ingredienserna på kalkonschnitzlarna, i övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.
Gör så här
Tips
Citrusglazen kan göras klar dagen före servering. Kalkonschnitzlar finns att köpa färdiga och är goda att grilla. Servera dem gärna med persikosalsa och fänkålsslaw. Både recepten finns att söka i Sök Recept.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag använder filé istället för schnitzel - och skivar den när den är grillad... ett favorit recept som jag ofta gör. Glazen är super - den gör allt.
Ylva
2007-08-18