Kalkonschnitzel med citrusglaze

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Kalkonschnitzel med citrusglaze

Ett snabbt sätt att försköna kalkonschnitzeln är att bre på den här eleganta och välsmakande citrusglazen. Mango chutney, sambal oelek, och apelsinmarmelad är några av ingredienserna som i kombination blir lysande.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Kalkonschnitzel med citrusglaze

Ingredienser

6 portioner
10   kalkonschnitzlar (à ca 100 g)

Citrusglaze

2 msk  soja
1 dl  bitter apelsinmarmelad
1 dl  mango chutney
2 msk  sesamolja
2 tsk  sambal oelek
1/2 dl  vatten

För alla

Läs noga ingredienserna på kalkonschnitzlarna, i övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.

Gör så här

Tips

Citrusglazen kan göras klar dagen före servering. Kalkonschnitzlar finns att köpa färdiga och är goda att grilla. Servera dem gärna med persikosalsa och fänkålsslaw. Både recepten finns att söka i Sök Recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Jag använder filé istället för schnitzel - och skivar den när den är grillad... ett favorit recept som jag ofta gör. Glazen är super - den gör allt.

Ylva

2007-08-18

Testa liknande recept

Kycklingspett med mangoglaze
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Honungs- och sojaglaze
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glaze
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxspett
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Texas Smoke-glaze
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sesamkryddade revbensspjäll
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga