Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kalkonschnitzel med citrusglaze

Ett snabbt sätt att försköna kalkonschnitzeln är att bre på den här eleganta och välsmakande citrusglazen. Mango chutney, sambal oelek, och apelsinmarmelad är några av ingredienserna som i kombination blir lysande.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ingredienserna till glazen i en kastrull.
  2. Grilla kalkonschnitzlarna ca 4 minuter på varje sida, tills de är genomstekta. Lägg upppå ett fat och skeda glazen över schnitzlarna.

För alla

Läs noga ingredienserna på kalkonschnitzlarna, i övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.

Tips

Citrusglazen kan göras klar dagen före servering. Kalkonschnitzlar finns att köpa färdiga och är goda att grilla. Servera dem gärna med persikosalsa och fänkålsslaw. Både recepten finns att söka i Sök Recept.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 10 kalkonschnitzlar (à ca 100 g)
Citrusglaze
  • 2 msk soja
  • 1 dl bitter apelsinmarmelad
  • 1 dl mango chutney
  • 2 msk sesamolja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan