Köttfärssås med kanel och chili | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttfärssås med kanel och chili

En spännande och lite exotisk variant av köttfärssås med härliga smaker av chili, kanel, grädde, tomat, spiskummin, sambal oelek och blomkål. Servera den aptitliga köttfärssåsen med nykokt ris och fräsch babyspenat. Enkelt, snabblagat och mycket gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Fräs färsen och löken i oljan i en stekpanna. Blanda ner kryddorna, tomatpurén och smula i buljongtärningen.
  4. Tillsätt blomkål, grädde och vatten, låt småkoka 5-10 minuter. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera med ris och spenat.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris, gärna basmatiris
  • 1 gul lök
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1/2 krm kanel
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2907 kJ / 696 kCal