Köttfärssås med kanel och chili
En spännande och lite exotisk variant av köttfärssås med härliga smaker av chili, kanel, grädde, tomat, spiskummin, sambal oelek och blomkål. Servera den aptitliga köttfärssåsen med nykokt ris och fräsch babyspenat. Enkelt, snabblagat och mycket gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris, gärna basmatiris
1 gul lök
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
1/2 krm kanel
1 tsk spiskummin
2 tsk sambal oelek
1/2 dl tomatpuré
1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
200 g blomkålsbuketter
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl vatten
salt
peppar
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2907 KJ / 696 kCal
Fett38.7 g
Kolhydrater52.3 g
Protein33.2 g
Kommentarer
Så gott min man tyckte lite starkt men de inget problem lite mer grädde till han 👌🏻de här äter vi igen Agneta G
Agneta
2020-09-19Tycker det var gott ! Gillar att blomkålen är lite hård så det blir lite tuggmotstånd.
Annika
2020-09-03Ganska tråkig i smaken och blomkålen bör tillagas separat då det tar för lång tid för den att bli klar i stekpannan. 3/5
Kim
2020-03-01