Köttfärssås med kanel och chili

23
3
Köttfärssås med kanel och chili

En spännande och lite exotisk variant av köttfärssås med härliga smaker av chili, kanel, grädde, tomat, spiskummin, sambal oelek och blomkål. Servera den aptitliga köttfärssåsen med nykokt ris och fräsch babyspenat. Enkelt, snabblagat och mycket gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2014

Köttfärssås med kanel och chili

Ingredienser

4 portioner
4 port ris, gärna basmatiris
1 gul lök
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
1/2 krm kanel
1 tsk spiskummin
2 tsk sambal oelek
1/2 dl tomatpuré
1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
200 g blomkålsbuketter
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl vatten
salt och peppar
65 g babyspenat

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Agneta

2020-09-19

Så gott min man tyckte lite starkt men de inget problem lite mer grädde till han 👌🏻de här äter vi igen Agneta G

Annika

2020-09-03

Tycker det var gott ! Gillar att blomkålen är lite hård så det blir lite tuggmotstånd.

Kim

2020-03-01

Ganska tråkig i smaken och blomkålen bör tillagas separat då det tar för lång tid för den att bli klar i stekpannan. 3/5

Näringsvärde per portion

Energi 2907 KJ / 696 kCal
Fett 38.7 g
Kolhydrater 52.3 g
Protein 33.2 g
Läs mer om näringsvärden