Färslimpa med timjansås och äppelchutney
Klassisk köttfärslimpa blir som ny tillsammans med söt och kryddig hemkokt chutney.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2012
Ingredienser
4 portioner
Färslimpor
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 gul lök
500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
Rostade rotfrukter
375 g svartrötter
600 g fast potatis
1 msk olivolja
1 msk hackad färsk timjan
salt
nymalen svartpeppar
Timjansås
1 1/2 msk vetemjöl
1 1/2 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 köttbuljongtärning eller mörk oxfond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
1 tsk kinesisk soja
1 msk hackad färsk timjan
salt
peppar
Äppelchutney
3 röda äpplen
1 msk finhackad ingefära
1 gul lök
1/2 tsk sambal oelek
1/2 dl vitvinsvinäger
1/2 dl strösocker
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3036 KJ / 727 kCal
Fett29.2 g
Kolhydrater76.2 g
Protein34.6 g
Kommentarer
Allt smakade gott! Håller med Peter Klasson om ordningen med matlagningen.
Pia
2012-02-27En fråga, varför skulle såsen göras i en stekpanna? Det finns ju ingen sky att använda? Sen skulle jag lagt äppelchutneyn först i receptet. Den tog längst tid att sno ihop.
Peter
2012-02-27