Färslimpa med timjansås och äppelchutney

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
2
Färslimpa med timjansås och äppelchutney

Klassisk köttfärslimpa blir som ny tillsammans med söt och kryddig hemkokt chutney.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2012

Färslimpa med timjansås och äppelchutney

Ingredienser

4 portioner

Färslimpor

1/2 dl  ströbröd
1 dl  mjölk
1   gul lök
500 g  nötfärs
1   ägg
1 tsk  salt
2 krm  peppar

Rostade rotfrukter

375 g  svartrötter
600 g  fast potatis
1 msk  olivolja
1 msk  hackad färsk timjan
salt
nymalen svartpeppar

Timjansås

1 1/2 msk  vetemjöl
1 1/2 dl  vatten
1 dl  vispgrädde
1   köttbuljongtärning eller mörk oxfond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
1 tsk  kinesisk soja
1 msk  hackad färsk timjan
salt och peppar

Äppelchutney

3   röda äpplen
1 msk  finhackad ingefära
1   gul lök
1/2 tsk  sambal oelek
1/2 dl  vitvinsvinäger
1/2 dl  strösocker
salt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber. Byt ut vetemjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och grädde samt laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Barnknepet: Gör en egen chutney till barnen genom att bara koka ihop äppelbitar med en gnutta socker.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Allt smakade gott! Håller med Peter Klasson om ordningen med matlagningen.

Pia

2012-02-27

En fråga, varför skulle såsen göras i en stekpanna? Det finns ju ingen sky att använda? Sen skulle jag lagt äppelchutneyn först i receptet. Den tog längst tid att sno ihop.

Peter

2012-02-27

Näringsvärde per portion

Energi3036 KJ / 727 kCal
Fett29.2 g
Kolhydrater76.2 g
Protein34.6 g

Testa liknande recept

Kycklingfilé med rostade svartrötter
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvfärslimpa med rostade svartrötter och timjansås
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödvinsglacerade svartrötter
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rosmarin- och crème fraichestuvade svartrötter
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svartrot med citron och dragon
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfrukter med getost
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga