Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Lövbiff med potatisgratäng och tomatsallad

De möra lövbiffsskivorna smörsteks tills de fått en perfekt stekyta och serveras med en ljuvligt god och krämig potatisgratäng. Servera köttet och gratängen med en fräsch tomatsallad med smak av persilja, krispiga tunna skivor rödlök och vackra gröna ruccolablad. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg gratängen i en ugnssäker form och värm mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Skär tomaterna i klyftor, skala och skiva löken tunt. Hacka persiljan. Rör ihop olivolja och vinäger och krydda med salt och peppar. Blanda dressingen med tomat, lök, persilja och ruccola.
  4. Stek lövbiffen hastigt i smöret i en het stekpanna och krydda med salt och peppar.
  5. Servera lövbiffen med gratäng och tomatsallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i gratängen.
Rätten är fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port potatisgratäng
  • 2 tomater
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
  • ca 300 g lövbiff
  • 1 tsk smör
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2504 kJ / 598 kCal