Oreganokyckling med tomat

Betyg 3.4 av 5.
58 personer har röstat
0
Oreganokyckling med tomat

En mör oreganokyckling med tomat står för smakerna i detta recept. Kycklingen bryns gyllenbrun och fin innan den krämiga grädden och smaker som vitlök, oregano och citronsaft adderas. Låt koka några minuter för aromens skull. Tillsätt spenat och lite mer citron mot slutet, avnjut med nykokt pasta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2015

Oreganokyckling med tomat

Ingredienser

4 portioner
1/2 citron
1/2 kruka oregano
ca 600 g strimlad kycklingfilé
1 msk smör
salt
svartpeppar
2 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
4 port pasta (gärna gnocchi)
1 msk majsstärkelse
65 g babyspenat

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
58 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2698 KJ / 646 kCal
Fett26 g
Salt2.81 g
Kolhydrater55 g
Protein45 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lumaconi med shiitake och bacon
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med bönor och bacon
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxpastasallad med yoghurtsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta rigatoni med kallrökt lax
Betyg 4.2 av 5.
140 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med chilipesto och marinerad fetaost
Betyg 4.8 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gremolatakyckling med primörsallad och parmachips
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga