Oreganokyckling med tomat
En mör oreganokyckling med tomat står för smakerna i detta recept. Kycklingen bryns gyllenbrun och fin innan den krämiga grädden och smaker som vitlök, oregano och citronsaft adderas. Låt koka några minuter för aromens skull. Tillsätt spenat och lite mer citron mot slutet, avnjut med nykokt pasta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2015
Ingredienser
4 portioner
1/2 citron
1/2 kruka oregano
ca 600 g strimlad kycklingfilé
1 msk smör
salt
svartpeppar
2 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
4 port pasta (gärna gnocchi)
1 msk majsstärkelse
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2698 KJ / 646 kCal
Fett26 g
Salt2.81 g
Kolhydrater55 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer