Oreganokyckling med tomat
En mör oreganokyckling med tomat står för smakerna i detta recept. Kycklingen bryns gyllenbrun och fin innan den krämiga grädden och smaker som vitlök, oregano och citronsaft adderas. Låt koka några minuter för aromens skull. Tillsätt spenat och lite mer citron mot slutet, avnjut med nykokt pasta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2015
Ingredienser
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer