Oreganogratinerad kyckling
Stek kycklingen i en het panna så att den får en vacker stekyta och låt den sedan puttra i ugnen i en underbart krämig sås på grädde, chilisås, oregano och riven ost. Gratinera till kycklingen är tillagad och osten får en gyllene och bubblig yta. Servera sedan gratängen med fluffigt ris, tomat och gurka och ät tills ni är mätta och belåtna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (eller pasta)
4 kycklingfiléer
1 msk olja
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl chilisås
1 msk oregano
2 krm salt
1 krm peppar
1 dl riven ost
3 tomater
1/2 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2272 KJ / 543 kCal
Fett17 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God vardagsmiddag. Lite snålt med sås, men dubblar man så blir det ganska bra.
Anna
2024-10-08Funkar väldigt bra med vanlig tacosalsa istället för chilisås också
Ronya
2024-08-22Oväntat gott. Tog lite extra grädde, någon sked cream fraîches och lite kycklingfond.
Ann-sofie
2023-12-14