Oreganogratinerad kyckling
Stek kycklingen i en het panna så att den får en vacker stekyta och låt den sedan puttra i ugnen i en underbart krämig sås på grädde, chilisås, oregano och riven ost. Gratinera till kycklingen är tillagad och osten får en gyllene och bubblig yta. Servera sedan gratängen med fluffigt ris, tomat och gurka och ät tills ni är mätta och belåtna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016
Ingredienser
För alla
Gör glutenfri: välj ris eller glutenfri pasta (om pasta används).
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut osten eller välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj ris eller pasta utan ägg (om pasta används).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Funkar väldigt bra med vanlig tacosalsa istället för chilisås också
Ronya
2024-08-22Oväntat gott. Tog lite extra grädde, någon sked cream fraîches och lite kycklingfond.
Ann-sofie
2023-12-14Väldigt bra vardagsrecept! Mycket mer sås rekommenderas dock
Frida
2022-03-22