Stek kycklingen i en het panna så att den får en vacker stekyta och låt den sedan puttra i ugnen i en underbart krämig sås på grädde, chilisås, oregano och riven ost. Gratinera till kycklingen är tillagad och osten får en gyllene och bubblig yta. Servera sedan gratängen med fluffigt ris, tomat och gurka och ät tills ni är mätta och belåtna.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
43 2016
Gör glutenfri: välj ris eller glutenfri pasta (om pasta används).
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut osten eller välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj ris eller pasta utan ägg (om pasta används).
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Linda
2021-01-12Jättegott!! En familjefavorit. Brukar ta 3 dl vispgrädde eller syrad grädde och 1 dl chilisås och massor med oregano för lite mer och smakrikare sås och toppar med en smakrik ost på toppen.
Eleonor
2020-11-22Underbart gott! Som vegetarian byter jag kycklingen till halloumi! 👌
Amanda
2020-09-13Jättebra recept! Jag gjorde 8 portioner och tillagade allt direkt i 4 glasmatlådor istället för stor form. Det gick bra och snabbt och nu har jag massor av matlådor.