Oreganogratinerad kyckling

129
11
Oreganogratinerad kyckling

Stek kycklingen i en het panna så att den får en vacker stekyta och låt den sedan puttra i ugnen i en underbart krämig sås på grädde, chilisås, oregano och riven ost. Gratinera till kycklingen är tillagad och osten får en gyllene och bubblig yta. Servera sedan gratängen med fluffigt ris, tomat och gurka och ät tills ni är mätta och belåtna.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016

Oreganogratinerad kyckling

Ingredienser

4 portioner
4
port ris (eller pasta)
4
kycklingfiléer
1 msk
olja
-
salt och peppar
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2 dl
chilisås
1 msk
oregano
2 krm
salt
1 krm
peppar
1 dl
riven ost
3
tomater
1/2
gurka

För alla

Gör glutenfri: välj ris eller glutenfri pasta (om pasta används).
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut osten eller välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj ris eller pasta utan ägg (om pasta används).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

129

Kommentarer

Linda

2021-01-12

Jättegott!! En familjefavorit. Brukar ta 3 dl vispgrädde eller syrad grädde och 1 dl chilisås och massor med oregano för lite mer och smakrikare sås och toppar med en smakrik ost på toppen.

Eleonor

2020-11-22

Underbart gott! Som vegetarian byter jag kycklingen till halloumi! 👌

Amanda

2020-09-13

Jättebra recept! Jag gjorde 8 portioner och tillagade allt direkt i 4 glasmatlådor istället för stor form. Det gick bra och snabbt och nu har jag massor av matlådor.

Näringsvärde per portion

Energi 2272 KJ / 543 kCal
Fett 17 g
Salt 3 g
Kolhydrater 57 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept