Öppen lammlasagne med kronärtskocka

Ett förträffligt recept på öppen lammlasagne med kronärtskocka som är lätt att laga. Lasagnen får en fantastisk smak av bolognesesåsen som sakta får sjuda ihop med färsen. Parmesanosten som blandats med gräddmjölken ger allt en extra touch.
 Ett recept från: 
 ICAs matkasse  v 12 2015

Ingredienser
4 portioner
Lasagne
ca 500 g lammfärs
1 tsk olivolja
 salt
 peppar
1 tsk timjan
500 g tomatsås (bolognese)
2  förp färska lasagneplattor (à 200 g)
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1/2  burk riven parmesan (à 100 g)
Sallad
390 g kronärtskocksbottnar
1  rödlök
65 g rucola
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2679 KJ / 640 kCal
Fett34 g
Salt4.7 g
Kolhydrater40 g
Protein41 g

Kommentarer
4 stFungerar det med Torsk istället?
Johan
Fina djupa smaker i den här lättlagade och snabba lasagnen. Jag köper aldrig färdig tomatsås utan gör min egen men Paolos bolognese var verkligen god. Detta receptet sparas!
Ulrica
Jättegott recept och snabb variant av lasagne. Den gör vi fler gånger!
Petra