Mustig chili med majs och persiljerot

Betyg 4.8 av 5.
16 personer har röstat
3
Mustig chili med majs och persiljerot

Kalla, ruggiga dagar finns inget bättre att äta än denna aromatiska chili med majs och persiljerot. Din köttfärs får en underbara hetta av chili och sambal oelek som är perfekt ihop med den söta majsen. Bjud på ett varmt bröd till din mustiga chili.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2011

Mustig chili med majs och persiljerot

Ingredienser

4 portioner
500 g köttfärs (gärna naturbetesfärs)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 persiljerot
1 röd paprika
1 burk blandade bönor
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1/2 - 1 tsk sambal oelek
2 msk neutral olja
1 förpackning krossade tomater (à 500g)
1/2 burk avrunnen majs
1 dl vatten
1 1/2 köttbuljongtärningar (1 1/2 buljongtärningar motsvarar ca 2 ½ msk koc oxfond)
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 kruka finhackad persilja
4 små baguetter
riven ost t ex sveciaost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Kommer absolut att laga igen, fick mycket beröm. Hade Srirachasås och créme fraîches till också.

Eva-lena

2022-04-06

Himla gott och väldigt populärt! Det blev ingen matlåda för mig. Måste öka mängden till nästa gång.

Maria

2022-02-20

Ska göra denna idag låter ju jätte gott!! Patrik

Patrik

2020-09-24

Testa liknande recept

Majsgratinerad korv
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökt laxröra med sparris
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostade persiljerötter i pesto
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chili "på minuten" med tortillatrassel
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Top secret chili
Betyg 3.2 av 5.
91 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartbönchili
Betyg 3 av 5.
58 personer har röstat
Under 45 min att tillaga