Mustig chili med majs och persiljerot
Kalla, ruggiga dagar finns inget bättre att äta än denna aromatiska chili med majs och persiljerot. Din köttfärs får en underbara hetta av chili och sambal oelek som är perfekt ihop med den söta majsen. Bjud på ett varmt bröd till din mustiga chili.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2011
Ingredienser
4 portioner
500 g köttfärs (gärna naturbetesfärs)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 persiljerot
1 röd paprika
1 burk blandade bönor
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1/2 - 1 tsk sambal oelek
2 msk neutral olja
1 förpackning krossade tomater (à 500g)
1/2 burk avrunnen majs
1 dl vatten
1 1/2 köttbuljongtärningar (1 1/2 buljongtärningar motsvarar ca 2 ½ msk koc oxfond)
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 kruka finhackad persilja
4 små baguetter
riven ost t ex sveciaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott! Kommer absolut att laga igen, fick mycket beröm. Hade Srirachasås och créme fraîches till också.
Eva-lena
2022-04-06Himla gott och väldigt populärt! Det blev ingen matlåda för mig. Måste öka mängden till nästa gång.
Maria
2022-02-20Ska göra denna idag låter ju jätte gott!! Patrik
Patrik
2020-09-24