Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mustig chili med majs och persiljerot

Kalla, ruggiga dagar finns inget bättre att äta än denna aromatiska chili med majs och persiljerot. Din köttfärs får en underbara hetta av chili och sambal oelek som är perfekt ihop med den söta majsen. Bjud på ett varmt bröd till din mustiga chili.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär persiljeroten i små tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Häll av och skölj bönorna.
  2. Fräs lök, vitlök, chilipulver, paprikapulver och sambal oelek i olja ca 2 minuter i en gryta eller stor stekpanna. Tillsätt färsen och bryn ca 5 minuter. Blanda ner persiljerot, paprika, bönor, krossade tomater, majs, vatten och smulade buljongtärningar eller fond.
  3. Låt chilin småkoka under lock ca 20 minuter. Krydda med salt och peppar. Rör ner persiljan mot slutet.
  4. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen. Servera de varma bröden till chilin. Toppa gärna med lite riven sveciaost.

För alla

Läs noga innehållet i buljong/fond och kontrollera innehållet i brödet. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ, kontrollera innehållet i brödet.

Tips

Halvera gärna de varma baguetterna, strö på riven sveciaost och gratinera 3–5 minuter i övre delen av ugnen på 250˚C.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g köttfärs (gärna naturbetesfärs)
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 persiljerot
  • 1 röd paprika
  • 1 burk blandade bönor
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk neutral olja
  • 1 förpackning krossade tomater (à 500g)
  • 1/2 burk avrunnen majs
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 köttbuljongtärningar (1 1/2 buljongtärningar motsvarar ca 2 ½ msk koc oxfond)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 kruka finhackad persilja
  • 4 små baguetter
  • ev riven ost t ex sveciaost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?