Mustig chili med majs och persiljerot

14
3
Mustig chili med majs och persiljerot

Kalla, ruggiga dagar finns inget bättre att äta än denna aromatiska chili med majs och persiljerot. Din köttfärs får en underbara hetta av chili och sambal oelek som är perfekt ihop med den söta majsen. Bjud på ett varmt bröd till din mustiga chili.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2011

Mustig chili med majs och persiljerot

Ingredienser

4 portioner
500 g köttfärs (gärna naturbetesfärs)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 persiljerot
1 röd paprika
1 burk blandade bönor
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1/2 - 1 tsk sambal oelek
2 msk neutral olja
1 förpackning krossade tomater (à 500g)
1/2 burk avrunnen majs
1 dl vatten
1 1/2 köttbuljongtärningar (1 1/2 buljongtärningar motsvarar ca 2 ½ msk koc oxfond)
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 kruka finhackad persilja
4 små baguetter
riven ost t ex sveciaost

För alla

Läs noga innehållet i buljong/fond och kontrollera innehållet i brödet. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ, kontrollera innehållet i brödet.

Gör så här

Tips

Halvera gärna de varma baguetterna, strö på riven sveciaost och gratinera 3–5 minuter i övre delen av ugnen på 250˚C.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Eva-lena

2022-04-06

Jättegott! Kommer absolut att laga igen, fick mycket beröm. Hade Srirachasås och créme fraîches till också.

Maria

2022-02-20

Himla gott och väldigt populärt! Det blev ingen matlåda för mig. Måste öka mängden till nästa gång.

Patrik

2020-09-24

Ska göra denna idag låter ju jätte gott!! Patrik